Za razvoj proizvodno-poslovne zone Općini Kršan darovane nekretnine vrijedne preko 13 milijuna kuna

Za razvoj proizvodno-poslovne zone Općini Kršan darovane nekretnine vrijedne preko 13 milijuna kuna

1.10.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine danas je potpisan ugovor o darovanju nekretnina Općini Kršan, čija tržišna vrijednost iznosi 13.440.000,00 kuna.

Radi se o prostoru ukupne površine 103.000 m2, koji će se temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnina u k.o. Kršan koristiti u svrhu osnivanja Proizvodno-poslovne zone Kršan Istok s Centrom Agropoduzetništva.
 
Ugovor su potpisali ministar Darko Horvat i načelnik Općine Kršan Valdi Runko. „Ovo je samo nastavak politike koju zagovaramo, a to je stavljanje u funkciju neaktivnu državnu imovinu, za koju već postoje konkretni planovi i projekti, a koja će zasigurno biti zamašnjak daljnjeg gospodarskog rasta te mjesto razvoja brojnih kompanija i obrtnika“, rekao je tom prilikom ministar Horvat.
 
Načelnik Runko pojasnio je kako se radi o velikom doprinosu za daljnji razvoj lokalne zajednice, s obzirom da će se u ovoj zoni odvijati poduzetničke, zanatske i trgovačke aktivnosti, koje će u konačnici dovesti do povećanja zaposlenosti te sveukupno bržeg i intenzivnijeg razvoja same općine. „Naš je cilj kroz razvoj ove poslovne infrastrukture potaknuti jači rast malog i srednjeg poduzetništva, privući nova ulaganja, te unaprijediti poduzetnički potencijal u Kršanu i Istri, čime ujedno doprinosimo uravnoteženom regionalnom razvoju“, naglasio je načelnik.
 
Sukladno Zakonu o unapređenju poduzetničke infrastrukture, u slučaju daljnjeg raspolaganja darovanim nekretninama, u smislu prodaje, sredstva ostvarena prodajom Općina Kršan koristit će se za infrastrukturno opremanje poduzetničke zone za koju je darovano zemljište ili za unapređenje poduzetničkog okruženja unutar Općine Kršan.

darovanje nekretnina nekretnine općina kršan kršan valdi runko ministarstvo prostornog uređenja darko horvat