U LABINU SE GRADI "SVE U ŠESNAEST" Nakon dovršetka radova u Istarskoj ulici, počinje gradnja još dvije zgrade

U LABINU SE GRADI "SVE U ŠESNAEST" Nakon dovršetka radova u Istarskoj ulici, počinje gradnja još dvije zgrade

12.11.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gotova je višestambena zgrada u Istarskoj ulici preko puta trgovačkog centra Konzuma, skinute su skele, uređuje se interijer i okoliš s parkirnim mjestima, a radnici izvođača tvrtke De Conte već su počeli s pripremim radovima za drugu zgradu u neposrednoj blizini te obilježavanjem parcele i za treću višestambenu zgradu.

Novoizgrađena zgrada, koja će biti potpuno gotova do kraja godine, ima 25 stanova i četiri poslovna prostora. Trenutačno se izvode unutarnji keramičarski i infrastrukturni radovi te pristupna cesta, odvodnja, javna rasvjeta i parkirna mjesta.

stovremeno je počela izgradnja temelja za takozvane G1 i G2, stambene zgrade s po 29 stanova za koje De Conte već ima predbilježbe za jednosobne stanove u G2, koju planiraju otvoriti krajem iduće godine. Ova tvrtka gradi još i stambeno-poslovnu zgradu u Plomin Luci, a počela su useljenja i u šest novih zgrada, takozvanih urbanih vila u ulici Slobode na cesti prema Rapcu.


Projekt pred završetkom, odnosno zgrada u Ulici slobode, ima 32 stana s pogledom na more i to u četiri zgrade po šest stanova i jednoj zgradi s osam stanova. Napravljen je tehnički pregled za cestu, javnu rasvjetu, odvodnju i parkiralište za četiri kuće, a petu kuću i garaže najkasnije za mjesec dana. Ostala su neprodana još samo tri stana. Svi stanovi su dobili energetski certifikat A+, najveću moguću klasu, što ih čini najkvalitetnijim stanovima ikada izgrađenim u Labinu. 


Glavni objekt kojim će 2021. godine biti obilježena 30. obljetnica rada tvrtke De Conte bit će Trgovački centar De Conte kod nogometnog stadiona koji je u izgradnji. Ovaj kompleks će biti otvoren krajem 2021. godine ili na početku turističke sezone 2022. godine. U Plomin Luci na rivi također niče poslovno stambena zgrada koja će imati petnaest stanova, dvije garaže i jedan poslovni prostor. Zgrada bi trebala biti gotova do 15. rujna 2021. godine. De Conte također trenutačno gradi Vatrogasni dom u Sv. Katarini, dječje vrtiće u Žminju i Gračišću te Hospicij u Puli za potrebe Porečko-pulske biskupije. U Puli su nedavno završili obnovu zgrade Dječjeg kreativnog centra, bivšeg Pionirskog doma.


- Završili smo radove prije roka, što za nas nije slučaj. Nikada nismo ni kasnili s radovima, a o kvaliteti izgrađenih stanova dobivamo pohvale od zadovoljnih kupaca iz cijele Europe. Pet do sedam godina unaprijed planiramo nove projekte, od otkupa zemljišta, projektiranja i ishodovanja dokumenata za gradnju vodeći računa o prodaji izgrađenih nekretnina, kaže direktor Marko Kontošić.


S Gradom Labinom potpisan je ugovor za izgradnju Doma za starije osobe na Katurama pored Doma zdravlja koji će s izgradnjom početi krajem ove ili početkom iduće godine nakon što se izvođač radova uvede u posao.

Branko Biočić 

De conte građevina građenje kature nekretnine