U labinskom starom gradu više nema slobodnih gradskih prostora

U labinskom starom gradu više nema slobodnih gradskih prostora

8.2.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Proteklog tjedna završen je još jedan natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina. Upravni proces koji se kao i mnogi drugi odvijaju svojim tijekom i spadaju u djelokrug svakodnevnog rada gradske uprave.

No, ono što je zanimljivo i što pokazuje zadnjih nekoliko sličnih natječaja, je pozitivan gospodarski trend koji u nekim prošlim godinama nije bio slučaj. Naime, gotovo su svi raspoloživi poslovni prostori Grada iznajmljeni te se u njima pokreće neka od gospodarskih aktivnosti.

Zanimljivo je kako je ponovno, što je i trend zadnjih godina, atraktivnost Starog grada na vrhuncu te više nema slobodnih gradskih prostora, a i oni privatni svakodnevno se pune novim zakupcima.

- Ovakva gospodarska aktivnost nešto je što dugo priželjkujemo i sada možemo reći kako smo u tome uspjeli. Što se tiče gradskih prostora, Stari grad je uz Rabac dominantno najatraktivniji, a u ostalim dijelovima grada također se gotovo sve što je slobodno, dalo u najam. Drago mi je da postoji ovakav interes te da u Labin dolaze i renomirana imena te mali obrti koji su itekako zanimljivi i veliki su zamašnjak jakih gospodarstava. Uz jaku poslovnu zonu i turizam, sada nam i ovaj segment gospodarstva sve više jača. U prilog svemu tome ide i veliki interes za poticaje koje kao Grad dajemo za one koji tek ulaze u svijet gospodarstva, ali i za deficitarna zanimanja i obrte. Svakako jedna od pozitivnih i motivirajućih činjenica koje se trenutno odvijaju u našem gradu, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Branko Biočić


stari grad gradski prostori nekretnine gospodarstvo zakup