Obnovljena Istarska ulica - „žila kucavica“ najvećeg labinskog naselja

Obnovljena Istarska ulica - „žila kucavica“ najvećeg labinskog naselja

24.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jutrošnjim obilježavanjem signalizacije na glavnoj prometnici najvećeg labinskog naselja Kature „finiširaju“ se radovi treće faze sanacije Istarske ulice, investicije Grada Labina vrijedne 546.722,50 kn s PDV – om.

Radi se o trećoj fazi radova, nakon što su prošle godine odrađene prve dvije, a odnosi se sanaciju kolničke konstrukcije Istarske ulice na dionici od marketa Kature do Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ na Katurama, u dužini od 350 metara.

Radovi su uključivali uklanjanje kompletnog sloja asfalta i nosivog tucaničkog sloja ispod asfalta u dubini od 30 cm. U sklopu ove investicije, na dužini od otprilike 300 metara  izveden je iskop rova za zamjenu glavne vodovodne cijevi što je izvelo TD Vodovod Labin d.o.o. te je položen novi nosivi tucanički sloj i nova asfaltna podloga.

Veoma važna investicija kojom kako je gradonačelnik Glavičić nedavno i izjavio Kature dobivaju ljepšu vizuru, ali ono što je najvažnije, ovom obnovom dobivaju i sigurniju prometnicu. Sanacija Istarske ulice u svojoj završnoj fazi svakako spada među važnije zahvate, pogotovo zato jer se radi na povećanju sigurnosti odvijanja prometa u blizini osnovne škole.

Podsjetimo kako su prve dvije faze odrađene prošle godine, a prva se odnosila na obnovu dionice od rotora „Formula“ do raskrižja s Ulicom Mate Blažine u dužini od 350 metara te druga na nastavak dionice od 200 metara od rotora iznad „Lidla“ do marketa Kature.

Danas tokom dana bit će gotovo obilježavanje signalizacije čime su radovi praktički gotovi i kolnikom će se normalno odvijati promet, dok će se u narednim danima obavljati sitni završni radovi.

Radove je izvela tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.kature asfaltiranje istarska ulica prometnica