Labinska građevinska tvrtka De Conte d.o.o gradi novu zgradu Glasa Istre

Labinska građevinska tvrtka De Conte d.o.o gradi novu zgradu Glasa Istre

21.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Predsjednik Uprave Glasa Istre Željko Žmak i direktor građevinske tvrtke De Conte d.o.o. iz Labina Branko Kontošić potpisali su u ponedjeljak ugovor o početku gradnje nove zgrade Glasa Istre koja će se na ukupno oko 4.600 četvornih metara protezati na području bivše Mehanike, točnije na adresi Andrije Kačića Miošića 1, dakle u samom centru Pule. Nakon potpisivanja ugovora o početku građevinskih radova, koji startaju 2. studenog, Žmak je naglasio da je ovaj potez važan datum u 67. godini postojanja Glasa Istre te da se poklapa i s 40. godišnjicom dnevnog izlaženja lista, koja se obilježava 1. studenog.

Istaknuo je da će čak 3.000 četvornih metara biti rezervirano za medijski centar koji će sačinjavati Glas Istre, Istarska nezavisna televizija (NIT) i Radio Maestral, a koji će zajednički djelovati kao holding pod nazivom Istarski multimedijalni centar, dok je ostatak "kvadrature" namijenjen tržištu. "U planu je da se u novom prostoru objedine i povežu tiskano i internetsko izdanje Glasa Istre, televizija i radio, a unutar te grupacije planiramo formirati i novinsku agenciju čije bi usluge koristili svi unutar holdinga", rekao je Žmak.

 

Prema riječima autorice projekta, arhitektice Dine Kuzmanović, koja je prostor osmislila zajedno sa svojim timom iz tvrtke Igma inženjering, u prizemlju zgrade i na prvom katu nalazit će se poslovni prostori, dok su drugi, treći i četvrti kat rezervirani za medije. Željko Žmak je naglasio da je u planu prodaja sadašnjih prostora Glasa Istre na Rivi te da bi se tim sredstvima paralelno opremao prostor u novoj zgradi. Dodao je da bi se u nove prostore moglo preseliti sredinom 2011. godine, dok je prosinac 2010. predviđeni rok za završetak građevinskih radova na novoj zgradi.

Potpredsjednik Uprave Glasa Istre Đani Bažon istaknuo je da je među četiri pristigle ponude za izvođača radova Glas Istre odabrao najboljeg ponuđača, odnosno tvrtku De Conte, dodajući da ugovorena vrijednost radova s PDV-om iznosi oko 28 milijuna kuna. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 

 


 

 

zgrada nekretnine poslovni prostor de conte d.o.o de conte glas istre građevina brako kontošić