Kršanski vijećnici nezadovoljni odnosom MNK „Potpićan 98.“ prema Općini, izglasane prve izmjene i dopune proračuna

Kršanski vijećnici nezadovoljni odnosom MNK „Potpićan 98.“  prema Općini, izglasane prve izmjene i dopune proračuna

4.11.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ne jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan tenzije su se podigle oko Malonogometnog kluba „Potpićan 98“. Predsjednik Općinskog vijeća, Zdravko Vidak kazao je kako se klub nepošteno podnio prema lokalnoj samoupravi izjavivši da se Općina maćehinski odnosi prema klubu. Nadalje je istaknuo kako je klubu osobno ustupio Općinsku vijećnicu za održavanje konferencije za novinare.

Načelnik Općine, Valdi Runko kazao je kako su sve obveze prema klubu podmirene te će im uplatiti dodatnih 25 tisuća kuna za sufinanciranje puta u Portugal.

Silvano Uravić ponosan je na povijesni uspjeh kluba, ali isto tako smatra da se klub nekorektno odnosi  prema Općini koja ga debelo servisira. Mišljenja je da je općini potrebna organizacija tipa Saveza sportova koja bi raspoređivala sredstva klubovima.

Šemso Mujić smatra da Općina ne bi trebala financirati klubove iz, kako je rekao,  „Šaban lige“ koji ne polučuju nikakve rezultate te ne podnose na kraju godine financijske izvještaje. Vijećnik Boris Rogić na kraju rasprave samo je kazao „ Možda je netko nekome nešto obećao pa se zato sada tako ponašaju!“

 Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan vijećnici su jednoglasno prihvatili izvještaj o obavljenom uvidu u Proračun i financijske izvještaje Općine Kršan za 2008. godinu. Planirani rashodi i izdaci ostvareni su 35% manje od plana. Višak prihoda nad rashodima iznosi 2,3 milijuna kuna što zajedno sa manjkom prihoda iz prethodnog razdoblja čini manjak prihoda za pokriće u slijedećem razdoblju u iznosu 1,7 milijuna kuna.

Općini je predložena izrada prijedloga za pokriće manjka, odnosno nužno je voditi računa o preuzimanju obveza u narednom razdoblju kako ne bi bilo dovedeno u pitanje zadovoljenje javnih potreba. Sukladno predloženim mjerama vijećnici su jučer izglasali I.

Izmjene i dopune Proračuna Općine Kršan za 2009. godinu. Promjena je načinjena u programu adaptacije i održavanja poslovnih i stambenih objekata, programu održavanja komunalne infrastrukture, programu planova, studija, projekata i podloga, planu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te programima javnih potreba u školskom i ostalom obrazovanju i predškolskom odgoju kao i u programu javnih potreba u sportu i socijalne skrbi. 

Van snage stavljena je Odluka o prihvaćanju plana razvojnih programa i investicija za 2009. godinu te projekcije za 2009. i 2010. godinu. Što se tiče programa socijalne skrbi rez od 180 tisuća kuna napravljen je u stavci pomoć umirovljenicima i starijim osobama u novcu. Ove godine povodom božićnih blagdana umirovljenici neće dobiti donacije u novcu već prigodne poklon pakete.

 

kršan vijeće esad huskić zdravko vidak valdi runko nekretnine bruno donadić mnk potpićan 98 proračun rebalans financiranje