I u Općini Kršan u srpnju i kolovoza zabrana izvođenje radova

I u Općini Kršan u srpnju i kolovoza zabrana izvođenje radova

29.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na vrlo kratkoj izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća, a trajala je svega 15 minuta, kršanski vijećnici su sinoć donijeli Odluku o privremenoj zabrani izvođenja radova na području općine. Tijekom srpnja i kolovoza tako će biti zabranjeni radovi koji se obavljaju teškom mehanizacijom i to u svim naseljima općine.

 

Zabrana izvođenja radova ne odnosi se na građevine, odnosno radove za čije je građenje, odnosno izvođenje utvrđen interes Republike Hrvatske, uklanjanje građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije, građenje građevina, odnosno izvođenje radova u godini u kojoj je odluka stupila na snagu.

 

Odlukom se također propisuje da općinski načelnik može na pisani zahtjev svojom odlukom privremeno odobriti izvođenje radova kada se radi o objektima od značaja za Istarsku županiju ili Općinu Kršan te kada se radi o potrebi hitnog izvođenja radova jer bi njihovo neizvođenje prouzročilo ugrozu, veću materijalnu i financijsku štetu ili znatno otežalo životne uvjete. Vijećnika IDS-a Ranka Baćca zanimalo je: (ton – Ranko Baćac).

 

Načelnik može rečeno je odobriti takve radove, a općinski načelnik Valdi Runko je kratko pojasnio: (ton – Valdi Runko). Za provođenje odluke bit će nadležan komunalni redar, a Zakonom o gradnji određene su i novčane kazne za njezino neprovođenje. Pravna osoba izvođač radova kaznit će se novčanom kaznom od 25 do 50 tisuća kuna, a fizička osoba kaznom od 15 do 30 tisuća kuna.

 

 

Ako investitor s radovima nastavi i nakon rješenje o obustavi izvođenja radova kaznit će se novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna. Odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova izglasana je s 11 glasova za, dok je dvoje vijećnika bilo suzdržano. Kršanski vijećnici su također donijeli odluku o prodaji pet nekretnina u vlasništvu ili suvlasništvu općine.

 

 

izvođenje radova radovi općina kršan nekretnine sjednica valdi runko