Građani nezadovoljni trasom obilaznice Starog grada kroz Presiku

Građani nezadovoljni trasom obilaznice Starog grada kroz Presiku

15.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoćnjem javnom izlaganju Prijedloga izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Labina i Presike građani su najvećim dijelom iznijeli svoje neslaganje sa trasom obilaznice kroz naselje Presika ističući kako nije primjereno da se kroz izgrađeni dio naselja sa obiteljskim kućama provlači jedna ovako važna prometnica koja svojim velikim koridorom u bitnome narušava uvjete života i mogućnosti izgradnje u Presici.

Slične primjedbe iznesene su i za stari dio Katura, traženi su manji koridori prometnica te poštivanje postojećih starih putova uz poseban naglasak da se maksimalno vodi računa o vlasnicima parcela i njihovim željama da svojoj djeci ostave parcele na kojima će moći rješavati svoje stambene potrebe.

Javnom izlaganju prisustvovao je veliki broj građana, a Urbanistički plan su predstavili predstavnici izrađivača Jurcon projekta iz Zagreba, Tito Kosty, Renata Fakin i Gordana Maček. Prisutni su upoznati da će Grad Labin putem svojih stručnih službi tijekom ove godine provesti pripremne radnje za izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja grada Labina u sklopu kojih će se provesti i ponovna analiza drugih varijantnih rješenja za trasu obilaznice starogradske jezgre.

Ukoliko se kroz tu analizu i javnu raspravu sa građanima odabere druga trasa tada će to biti i podloga za izmjenu Prostornog plana u tom dijelu, a samim time će se stvoriti i podloga za izmjenu trase u Urbanističkom planu uređenja Labina i Presike kao Planu niže razine. Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Labina i Presike mogu se pisanim putem Upravnom odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju dostaviti do kraja javne rasprave, odnosno do 23. siječnja.

 

 

Link: Labin.hr

 

 

prostorni plan nekretnine obilaznica javna rasprava urbanistički plan presika upu labin primjedbe