Župan i gradonačelnici o jednokratnim mjerama pomoći prezaduženim građanima

Župan i gradonačelnici o jednokratnim mjerama pomoći prezaduženim građanima

28.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Istarski župan Valter Flego jučer je u Pazinu, održao koordinaciju s gradonačelnicima i načelnicima Istarske županije na temu novog početka za najugroženije građane. Na koordinaciji se govorilo o jednokratnim mjerama pomoći kojima se prezaduženim građanima želi olakšati izlazak iz ove nezavidne financijske situacije. Mjere su namijenjene kategoriji socijalno ugroženih građana koji su u blokadi dulje od godinu dana.

„Kako se naša zemlja nalazi već u šestoj godini recesije, i na području Istarske županije veliki je broj naših sugrađana koji su u dugotrajnoj blokadi te su kao takvi socijalno ugroženi, insolventni i bez osnovnih sredstava za život“, istaknuo je župan Flego uputivši poziv gradonačelnicima i načelnicima na zajedničko iskazivanje društvene odgovornosti i socijalne osjetljivosti spram ove teške situacije.

„Zadaća je svih nas u izvršnoj vlasti da poduzmemo sve što je objektivno moguće kako bi našim građanima, koji se nalaze u iznimno teškoj socijalnoj situaciji, osiguramo uvjete za izlazak iz prezaduženosti“, rekao je župan Flego. Takvim će se mjerama, smatra župan, prezaduženim građanima, uključujući umirovljenicima, nezaposlenima i ostalim socijalno ugroženim skupinama, pružiti novi financijski početak.

Istarski gradonačelnici i načelnici jednoglasno su podržali takvu inicijativu. Dogovoreno je da će se nakon kraćeg donošenja potrebnih odluka, početkom sljedećeg mjeseca priključiti potpisivanju Sporazuma o otpisu dugova. Župan Flego pozvao je gradonačelnike i načelnike da, pored navedenih mjera, u ovim teškim vremenima, provode i druge mjere socijalne pomoći za najpotrebitije.

 

 

zaduženje dug dugovanje župan oprost duga