Zlostavljaču zatvor i liječenje u zatvorenoj ustanovi

Zlostavljaču zatvor i liječenje u zatvorenoj ustanovi

21.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - Zbog nasilničkog ponašanja u obitelji Jasminko Borić zvani Sova (41) iz Raše nepravomoćno je na Općinskom sudu u Labinu osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora uz sigurnosnu mjeru obaveznog liječenja od ovisnosti u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Također, pritvor mu je produljen do pravomoćnosti presude.

Optužni prijedlog pazinskog Općinskog državnog odvjetništva teretio ga je da je nedjela na štetu svojih roditelja počinio od kraja 1999. do 8. veljače 2008. godine. U obiteljskom stanu u Raši u kojemu je živio s roditeljima i bratom, u alkoholiziranom je stanju godinama verbalno i fizički napadao majku i oca, psovao ih, vikao i prijetio da će ih razbiti. Majku i oca u više je navrata tukao, tjerao ih u sobu, razbijao stvari i bacao ih na njih, prijetio im nožem, bacao hranu po stanu, vršio nuždu u svojoj sobi i po stanu hodao gol. Takvim je ponašanjem roditelje doveo u ponižavajući položaj.


Državno odvjetništvo je sudu predložilo da Borića osudi na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora, a zakon za to kazneno djelo predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

M. Vu.

zlostavljanje Sova Jasminko Borić kazneno djelo zatvor kazna policija osuda Općinski sud Labin Raša