Zimska malonogometna liga Labinštine: poznati finalisti

Zimska malonogometna liga Labinštine: poznati finalisti

19.1.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu i nedjelju odigrane su uzvratne utakmice polufinala na zimskoj malonogometnoj lizi Labinštine.

 

Osnovne škole:

I najmlađi su došli do eliminacijskog dijela. Najprije su u subotu „Nazorovci" pobjedili „Nedešćane" sa 3:0, i „Rašani" „Čepljane" sa 8:7 nakon boljeg izvođenja penala.

U nedjelju, prvo polufinale nudilo je „sigurnu okladu", „Ivo Lola Ribar" protiv „Ivana Batelića", međutim Rašani su pružili odličan otpor. Na kraju, 3:1 za Labinjane. Neizvjesno je bilo i u drugoj utakmici, „Matija Vlačić" protiv „Vladimir Nazora". Do 22. Minute bilo je 0:0, a tada se ukazao jedan od najboljih igrača lige, Mateo Šepić te sa dva gola osigurao labinsko finale. Dakle u nedjelju u 16:00, veliko finale „Ivo Lola Ribar" - „Matija Vlačić". Za broncu se bore „Vladimir Nazor" - „Ivan Batelić".

 

Liga veterana:

Veterani Raše su pobjedom od 3:1 nad Veteranima Kršana potvrdili status favorita te ukupnim omjerom 4:1 prošli u finale. Ljepotica lige veterana odigrana je u nedjelju. Legendama je protiv BMG-a trebala pobjeda za prolaz. U jednom trenutku su je i imali, vodili su golom Šumberca. Kod rezultata 1:1, Šumberac vraća jednu loptu golmanu Liculu, kojem prolazi ispod noge i čini se da je to nedostižnih 1:2. Ipak, 6 minuta prije kraja Vidak izjednačava, Legende kreću na sve ili ništa sa golmanom u polju, te 2 minute prije kraja primaju gol za konačnih 2:3. U nedjelju će veliko finale igrati Veterani Raše i BMG `95, 1. I 2. nositelj. Za broncu će se boriti Legende i Veterani Kršana.

 

Druga liga

U subotu je Dream Team napokon začepio usta svim kritičarima i onima koji su govorili da su slučajno u polufinalu. Protiv „Flanone" cijelu su utakmicu igrali bez najboljeg igrača Hagyja (isključenje), i ipak su uspjeli pobjediti 3:1 i osigurati finale. Junak susreta bio je Filip Marić sa 2 postignuta gola. Mora se napomenuti da je „Flanona" promašila kazneni udarac kod rezultata 1:1. Utakmica koju su svi čekali u nedjelju, „Derbi za Kature", nije opravdala očekivanja. Igralo se tvrdo, osnovni cilj je bio ne primiti gol. Ipak, pred kraj utakmice Almir Mehić dovodi Showtime u vodstvo, VVV preuzimaju rizik jer im je igrala isključivo pobjeda, te do kraja primaju još 2 gola. U finalu u nedjelju za ulazak u prvu ligu borit će se 2 momčadi „engleskog" imena: „Dream Team" i „Showtime", dok će se „VVV Rockwool" i „Flanona" boriti za broncu.

 

Prva liga:

Jedan sudionik finala veće se unaprijed znao, a to je bio „Harlem" koji je u prvoj utakmici slavio sa 6:0. Druga se igrala bez nekih zvijezda, pogotovo se to odnosi na „Marinero" koji je nastupio samo sa 5 igrača. U rekreativnoj atmosferi „Harlem" je slavio sa 3:1. Puno neizvjesnije bilo je u subotu. U jednom trenutku „Albona" je vodila sa 2:0 i imala finale u rukama, ali tada Mohorović i Tomas Černjul gase ambicije Albonaša. U nastavku Keven Drndić sa dva odlična poteza rješava utakmicu. Do kraja još 2 gola Hodžića i jedan D. Černjula i Santa Domenica ulazi u zasluženo finale. Nadamo se da će u nedjelju braniti Funčić kojeg nije bilo zbog bolesti. Za broncu će igrati „Albona" i „Marinero". Spomenimo da su susret za 5. Mjesto izborili „Štrmac Hidraulika Nino" i „Cement" dok će se za ostanak u lizi boriti „Zemljoradnik" i „Arsia".

 

PRVA LIGA
FINALE – ZA 1. MJESTO: HARLEM (Labin)-SANTA DOMENICA (Sveta Nedjelja)
ZA 3. MJESTO: MARINERO (Rabac)-ALBONA (Labin)

DRUGA LIGA

FINALE – ZA 1. MJESTO: DREAM TEAM (Koromačno)-SHOWTIME (Labin)
ZA 3. MJESTO: VVV ROCKWOOL (Labin)-FLANONA (Plomin)

LIGA VETERANA

FINALE – ZA 1. MJESTO: VETRANI RAŠA (Raša)-BMG 95. (Labin)
ZA 3. MJESTO: LEGENDE (Labin)-VETRANI KRŠAN (Kršan)

LIGA OSNOVNIH ŠKOLA
FINALE – ZA 1. MJESTO: IVO LOLA RIBAR (Labin)-MATIJA VLAČIĆ (Labin)
ZA 3. MJESTO: VLADIMIR NAZOR (Potpićan)-IVAN BATELIĆ (Raša)

Finala su na rasporedu u nedjelju 25.1., a utakmice za treće mjesto u subotu 24.1.2009.

 

 

 

Izvršni odbor MNU Labin

zimska liga mali nogomet sport 16.Zimska malonogometna liga finale