Ženski sabor va Labine - humorističko satirička predstava 29.5.2011. @ Kino Labin

Ženski sabor va Labine - humorističko satirička predstava 29.5.2011. @ Kino Labin

19.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Nakon što su početkom ožujka, povodom Dana žena, svojom predstavom oduševile labinsku publiku četiri labinske pjesnikinje pripremaju reprizu za svoje sugrađane.

 

Humoristično-satiričnu predstavu „Ženski sabor va Labine" su labinskim poznavaocima kulturnih dešavanja  odigrale već poznate pjesnikinje Malvina Mileta, Suzana Mušković, Nansi Tireli i Morin Kudić. Idejna začetnica i autorica kostura predstave Malvina Mileta u ovu je amatersku glumačku grupu okupila svoje kolegice, te je scenski uobličena  crtica iz života labinskih žena. Scenografija i kostimografija također su zajednički osmišljene od strane ovih novopečenih glumica. Prepoznavši kreativnost i entuzijazam, realizaciju predstave omogućili su i sponzori: Pučko otvoreno učilište Labin, Gradska knjižnica Labin, Crveni križ Labin, Radio Labin i Foto Tasić. Nimalo manje značajna bila je i pomoć, kao i podrška, njihovih obitelji i prijatelja.

Predstava na duhovit i jednostavan način govori o četiri prijateljice koje u međusobnoj interakciji, svaka sa svoje točke gledanja, iznose ono što misle o sebi, svojim prijateljicama i onome što ih okružuje u sredini u kojoj žive.

Životno mudra i iskusna nona Tonina (Mušković); njena, životno nezadovoljna i zlostavljana, susjeda Marija (Mileta); Marijina, vrckava, cinična i lucidna sestra Ondina (Tireli); te promišljena, poslovno spretna Toninina nevjesta Adrijana (Kudić) dotiču i progovaraju o stvarima koje muče žene u bilo kojoj sredini: odnosi u obitelji, izloženost nasilju i ovisnostima, financijska situacija, zapošljavanje mladih, dnevno-politička dešavanja... Posebnost je predstave osebujna labinska cakavica na kojoj je predstava i napisana, što je kod publike u prepunoj kinodvorani izazvalo izuzetno dobar prijem i pohvale.

Potaknute dobrim kritikama, kao i zahtjevima sugrađana zainteresiranima za reprizu, četiri, i u privatnom životu, dobre prijateljice pripremaju ponovnu izvedbu.

 

Organizator Udruga `Music Time Production` iz Labina

 

Vrijeme: 20:00, 29.05.2011. (nedjelja)

Mjesto: Kino Labin

Ulaznica: 20 kuna

Pretprodaja:Caffe barovi `Alt`, `Valetnino` i `Astoria`

 

 

 

Organizator

 

satira komedija morin kudić malvina mileta predstava ženski sabor va labine suzana mušković nansi tireli