Željko Kukurin iz Istraturista dolazi na čelo Valamar Rivijere

Željko Kukurin iz Istraturista dolazi na čelo Valamar Rivijere

30.10.2014. // Poslovni dnevnik // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nadzorni odbor tvrtke Valamar Riviera d.d. donio je odluku da imenuje Željka Kukurina na mjesto Predsjednika Uprave od 1. srpnja 2015. godine, priopćili su iz Valamara. Kukurin dolazi s pozicije predsjednika uprave Istraturista, kojeg je nedavno od Zagrebačke banke preuzela Plava Laguna

Nakon dolaska Željka Kukurina, sadašnji Predsjednik Uprave Franz Lanschützer ostaje u Upravi Valamar Rivijere kao njen član zadužen za strategiju, poslovni razvoj te akvizicije i partnerstva. Preostali članovi Uprave, Ivana Budin Arhanić, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavit će svoje sadašnje mandate. Kao što je već objavljeno, današnji potpredsjednici Uprave Valamar Rivijere, Edi Černjul i Niko Koncul će po završetku svojih mandata krajem ove godine odnosno idućeg travnja nastaviti davati svoj izvanredan doprinos poslovanju Valamar Rivijere kao savjetnici Uprave.

 

Željko Kukurin diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te je završio EMBA studij na Sveučilištu Bocconi u Milanu. Profesionalnu karijeru započeo je 2000. godine u Rivijeri Poreč, članici grupacije Valamar. Nakon toga 2004. godine pridružuje se timu Valamar hotela i ljetovališta gdje osniva i razvija funkciju direktne prodaje i marketinga.

 

Posljednjih pet godina Željko Kukurin obnaša dužnost Predsjednika Uprave Istraturista, te je član Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. 

 

Valamar Riviera je predložila svojim dioničarima da odobre uvrštenje dionica društva na službeno tržište Zagrebačke burze na nadolazećoj Skupštini dioničara krajem studenog. 

 

Marija Crnjak

 

 

 Link

 

 

hoteli turizam gospodarstvo karijere željko kukurin valamar rivijera