Zeleni i DC: "Zaustavit ćemo balkanski ološ koji je iscijedio Istru"

Zeleni i DC: "Zaustavit ćemo balkanski ološ koji je iscijedio Istru"

31.10.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Koalicijskim dogovorom stranka Demokratski centar i Zelena stranka na predstojeće parlamentarne izbore izlaze zajedno u 2., 6., i 8 izbornoj jedinici, objavio je danas Josip Anton Rupnik, nositelj liste za 8. izbornu jedinicu. Na listi za 8. izbornu jedinicu slijede Ozren Kučan, Gordana Ferenčić, Petar Lovrić, Ranko Tadić, Svetlana Vukić, Milan Vukšić, Boban Robert Paulović, Janja Hodrić, Vladimir Šikman, Robert Buzdakin, Ivanka Leto, Vesna Fabijan i Ante Volarević.

Posljednjih godinu dana pratili smo nastupe DC-a i njihove stavove te se sporazum nametnuo kao sasvim prirodan. Zajedno ćemo se boriti za zaštitu čovjeka i okoliša, kao i za zaštitu politike i njene vrijednosti, rekao je Rupnik.

Drugi na listi kandidata riječki je liječnik i predstavnik DC-a koji se novinarima predstavio kao novo lice koje želi skinuti masku s hrvatske politike. – S ove tribine poručujem Sanaderu i Milanoviću - Kučan i Rupnik dolaze. Osvojimo, promijenimo i preporodimo, naša je krilatica kojom ćemo zaustaviti balkanski ološ koji je našu Istru iscijedio, a pretvorit ćemo je u hrvatsku Toscanu, poručio je Kučan te dodao da su on i njegovi vršnjaci prije 16 godina bili djeca, ali sada je došlo njihovo vrijeme i vrijeme promjena.

Na listi je 5 žena, što je 35 posto ukupnoga broja, a treća kandidatkinja Gordana Ferenčić, predsjednica županijskog ogranka Zelenih, izjavila je da će se u ovoj predizbornoj kampanji boriti da birači njihovu listu prepoznaju kao realnu političku snagu koja će ponuditi europsku perspektivu. – Nećemo ići ni lijevo ni desno, naš je cilj dobrobit čovjeka i okoliša, rekla je Ferenčić te istaknula da će se svojim programom zalagati za osiguravanje što bolje zdravstvene zaštite građana koje je trenutno na najnižim granama, kao i za prava i dostojanstvo radnika koje je devastirano uslijed nezaposlenosti ili privremenog rada za beskrupulozne multinacionalne  kompanije.

Prisutni su naglasili da njihova koalicija, koji je Petar Lovrić nazvao najzdravijom koalicijom koja se ikada pojavila u hrvatskoj politici, zastupa mišljenja i prava običnoga čovjeka. – Zalažemo se za pravdu, što se vidjelo i iz našeg iniciranja problema Rockwoola čiji je rad u konačnici i obustavljen, a sada se Jakovčić i ostala svita hvale da su oni pokrenuli cijelu inicijativu. Samo im mogu poručiti da nije bilo njih i njihovog odobrenja, ne bi bilo ni zagađivača Rockwoola u Istri kao ni brojnih drugih lopovskih pothvata, ustvrdio je Rupnik.

 

Rupnik DC koalicija zeleni tribina izbori liste 8.izborna jedinica