Zelene navike: na kućne adrese stižu letci

Zelene navike: na kućne adrese stižu letci

12.1.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U narednim danima svim građanima Grada Labina i Općina Labinštine obuhvaćenim projektom Zelene navike za održivu Labinštinu bit će dostavljeni letci o sprječavanju nastanka otpada, odgovornom postupanju s otpadom, odvojenom sakupljanju otpada, ponovnoj uporabi predmeta te kompostiranju.

Poslovnim korisnicima distribuirane su specijalizirane brošure o sprječavanju nastanka otpada, odgovornom postupanju s otpadom, odvojenom sakupljanju otpada, ponovnoj uporabi predmeta i kompostiranju.

Dostavljanje letaka na kućne adrese finalni je korak u provođenju projekta Zelene navike za održivu Labinštinu, a građani se pozivaju da i u budućnosti nastave biti ekološki osviješteni te selektivno zbrinjavaju otpad.

Nositelj projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu” je Grad Labin u suradnji s Općinama Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.808,54 kuna. Odobrena bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 496.237,25 kuna, a sredstva Fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe projekata EU-a na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu iznose 52.542,77 kuna.

zelene navike za održivu labinštinu grad labin općina raša općina sveta nedelja općina kršan općina pićan kohezijski fond brošura