Zbog štednje sponzora mladi Labinjani bez božićnog šatora

Zbog štednje sponzora mladi Labinjani bez božićnog šatora

27.11.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nedavna informacija da će Gradsko poglavarstvo na igralištu Osnovne škole Matije Vlačića postaviti šator unutar kojeg će tijekom božićnih blagdana i zimskih praznika ovdašnjih osnovoškolaca biti umjetno klizalište razveselilo je djecu, ali i njihove roditelje koji su povjerovali da će se konačno, makar nakratko imati svoje okupljalište. Nažalost sve je trajalo kratko jer se nakon prošlotjedne izmjene ovogodišnje gradskog proračuna odustalo od amandmana kojim bi se omogućili financiranje božićnog zabavnog centra za mlade.

Od labinske glasnogovornice Loredane Ružić-Brezac smo doznali da se od tog nauma odustalo nakon što je izostala očekivana pomoć od sponzora, od kojih je Mercator odobrio 25 tisuća kuna, ali i aktualnog poziva premijera Sanadera na štednju. Planirani troškovi za postavljanje šatora i klizališta trebali su iznositi oko 150 tisuća kuna, a od glasnogovornice doznajemo da se ipak nije odustalo od raznih priredbi i drugih sadržaja za mlade koji će se održati na drugim mjestima.

Bila bi to dobra škola za mladi naraštaj Labina koja će na svojoj koži osjetiti prvi što znači štednja, da se ona uvijek ne obija najprije njima o glavu, s obzirom da ovdašnji učenici nemaju ni jednog kutka za druženje i zabavljavnje tijekom preko vikenda i u slobodno vrijeme, pa im, kao i u većini drugih gradova u Hrvatskoj, najčešće preostaje jedino ilica ili neki od kafića. S obzirom da se ove godine odustalo od izrade idejnog projekta prostora u nekadašnjem kupatilu rudnika, kojem prijeti urušavanje, a planira se njeno pretvaranje u okupljalište mladih, vrlo su mali izgledi za njihov kvalitetniji i zdraviji društveni život. (MM)

blagdani u Labinu blagdani šator novogodišnje priredbe zabava štednja sponzori Loredana Ružić Brezac