Zbog povijesnih sličnosti i francuski grad želi Labin kao partnera

Zbog povijesnih sličnosti i francuski grad želi Labin kao partnera

20.10.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i delegacija gradske uprave Grada Labina u službenom je posjetu francuskom gradu Saint-Vallieru.

Radi se o gradu koji je kao i Labin bogate industrijske prošlosti ali i bogate kulturne baštine. Grad Saint-Vallier postao je dio bogatog mozaika europskih partnera Grada Labina na zajedničkom putu ka ostvarenju cilja stavljanja industrijske prošlosti u funkciju turističkih priča budućnosti.

Sinoć je na svečanosti u kulturnom centru „Louis Aragon“ koja je održana povodom 60 godina bratimljenja Saint-Valliera i poljskog Rybnika, gradonačelnik Valter Glavičić potpisao pismo namjere o budućoj suradnji Labina i Saint-Valliera sa gradonačelnikom Alainom Philibertom. Čin potpisivanja pisma namjere labinskog gradonačelnika sa gradonačelnikom ovog francuskog grada sudeći po reakcijama prisutnih u prepunom kulturnom centru ali i najavama diljem grada, prepoznata je kao jedna  velikih stvari na putu razvoja industrijske baštine s obzirom da je Labin izuzetno cijenjen u širim europskim krugovima kao grad koji iznimne napore ulaže u razvoj i realizaciju projekata vezanih za svoju rudarsku povijest.

„Ovo je još jedan veliki korak ka europskoj zajednici koju gradimo uz naše partnere na zajedničkom putu prema cilju i kvalitetnim projektima za nove natječaje koji su najavljeni iz EU fondova. Prije svega zahvaljujem našim dugogodišnjim partnerima iz poljskog Rybnika koji su nas spojili sa francuskim Saint-Vallierom koji se pridružuje našim brojnim zajedničkim partnerima u stvaranju nečeg zaista velikog. Ono što je važno za naglasiti jest to da uz sve radnje i kontakte koje smo ostvarili te brojne europske partnere sada imamo povijesnu priliku da kroz natječaje EU fondova koji nas očekuju, ali i činjenicu da ih Labin spremno dočekuje sa svom potrebnom dokumentacijom, ostvarimo ono što svi dugo priželjkujemo. Naša povijest dobit će svoje mjesto na pijedestalu kako i zaslužuje, a sinoćnji potpis i još jedan europski grad koji nas je prepoznao kao ozbiljne partnere samo je jedan dodatan poticaj da nastavimo još jače i hrabrije ka postavljanju Labina visoko na listi kulturnih destinacija Europe.“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić

Saint-Vallier bratimljenje valter glavičić pismo namjere