Zbog održavanja "Festivala kvarnerskog škampa" obustavit će se promet na rabačkoj rivi

Zbog održavanja "Festivala kvarnerskog škampa" obustavit će se promet na rabačkoj rivi

24.5.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom održavanja manifestacije 4. Festival kvarnerskog škampa dana 25.svibnja 2019.godine u Rapcu na Rivi, zatvara se dio nerazvrstane ceste NC.18-Rabac Riva- Svjetionik – od prve rampe na ulazu u Rabačku rivu do objekta Ul.Obala Maršala Tita 55 (Restoran „Primorje“).

 Promet će biti zatvoren na navedenoj cesti u periodu od 16:00 do 23:00 sata. Sav promet preko navedenih nerazvrstanih cesta preusmjerit će se obilazno po lokalnim cestama.

Gastro manifestacija 4. Festival kvarnerskog škampa održat će se na rivi u središtu Rapca u vremenu od 18 sati do 23 sata. 

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“ za Vas će pripremati Velo kafe, Kvarner, Tri murve i Valamar, a na meniju će se naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i hobotnice i ostale delicije.

Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala moći će kušati vina nagrađenih vinara s područja Labinštine: Goran Baćac, Lari Juričić, Piero Licul, Vinogradi san Martino – Miljenko Vretenar, Romeo Licul, a degustirat će se i maslinovo ulje Negri.

4. Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica i vrhunskih vina donosi i odličnu glazbu: nastup fantastičnog modernog jazz benda Chui i povratnika na scenu, grupu Silente.

Organizator 4. Festivala kvarnerskog škampa je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“ (FLAG „Alba“), osnovana s ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. U sklopu manifestacije FLAG „Alba“ održati će prezentaciju mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. 

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.  


festival kvarnerskog škampa promet regulacija riva rabac alba flag