Zbog napada na rukometaše iz Labina u pritvoru trojica Hajdukovih navijača

Zbog napada na rukometaše iz Labina u pritvoru trojica Hajdukovih navijača

16.3.2017. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Trojica Hajdukovih navijača, osumnjičeni da su u zasjedi kod autokampa Bunica blizu Senja nakon subotnje splitske utakmice Hajduka i Rijeke napali vozila s riječkim navijačima, ali i mladim rukometašima iz labinskog kluba "Mladi Rudar", koji su se vraćali kući, zadržani su u riječkom istražnom zatvoru, uz jamstvo od po 30.000 kuna kojim mogu zamijeniti boravak u zatvoru.

Neslužbeno se doznaje da je pritvoreni trojac sa šibenskog područja.

Odluku o njihovu pritvaranju donijela je sutkinja istrage riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva. Dvojica 21-godišnjaka i jedan 27-godišnjak ispitani su u riječkom tužiteljstvu nakon kaznene prijave ličko-senjske policije za kazneno djelo izazivanja nereda, s obzirom da je Bunica na području djelovanja te Policijske uprave.

 

Riječko Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči ih da su odmah nakon ponoći kao pripadnici navijačke skupine Torcide, zajedno s još najmanje tridesetak zasad nepoznatih osoba, izražavajući netrpeljivost prema navijačima HNK Rijeka blokirali prometnicu te tako zaustavili više vozila.

 

Metalnim palicama, kamenjem, staklenim bocama i bakljama ''bengalkama'' oštetili su zaustavljena vozila te time doveli u opasnost osobe koje su se u njima nalazile.

 

U zasjedi kod Bunice oštećeno je šest vozila, kombiji i osobni automobili, u kojima je ukupno bilo dvadesetak osoba, među njima i mladi rukometaši iz Labina, koji su se vraćali s prvenstvene utakmice u Zadru. (Hina/iPress/foto: Facebook Mladi Rudar)

 

 

rk mladi rudar napad vandalizam pritvor huligani uništavanje imovine