Završila ovogodišnja Škola jedrenja za djecu

Završila ovogodišnja Škola jedrenja za djecu

29.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U nedjelju, 28. srpnja, završila je ovogodišnja Škola jedrenja koja je započela prije dva tjedna. Školu je pohađalo 16-ero djece. Tom prilikom organizirana je trening regata kako bi djeca roditeljima pokazala kako se vozi jedrilica klase Optimist i koliko su naučila u Školici. Po povratku na kopno djeca su, od strane voditelja Škole jedrenja Nenada Borića, podpredsjednika Kluba Luke Sinkovića i predsjednika Kluba Đulijana Kosa, primila zaslužena priznanja za uspješno pohađanje Škole jedrenja.

Školu su uspješno završili: Gabriel Batelić, Maja Šišinački, Mateo Haas, Marijana Fable, Greta Delpiano, Marco Delpiano, Anna Daldon, Ivan Radolović, Antonio Martinčić, Ivan Mohorović, Manola Miletić, Đorđije Đurović, Antonio Kuštra, Jan Jokić, Roko Bojčić i Nicolas Juričić.

"U ime Kluba moram reći da smo jako zadovoljni, interes za jedrenje svake godine raste. To znači da smo na pravom putu i da Klub ima svoju budućnost. Nadamo se da će djeca nastaviti jedriti dalje prema ljetnom rasporedu i kasnije tokom cijele godine, redovito trenirati i odlaziti na regate zajedno s našom standardnom natecateljskom ekipom." komentirao je predsjednik Kluba Đulijano Kos

Nakon što su savladali osnove, najmlađi jedriličari imaju priliku susresti se sa prvim natjecanjima na moru tj. regatama. Ovogodišnje Prvenstvo Kluba održati će se od 3. do 24. kolovoza. Prvenstvo je zamišljeno kao trening regata za sve one koji su ovo ljeto završili Školu jedrenja, one koji jedre samo ljeti i naše standardne natjecatelje. Ono pruža idelanu priliku za prvi korak u regatno jedrenje za one sa manje iskustva ali ujedno je i važna regata onim iskusnijima koji su uvijek željni dokazivanja i potvrđivanja forme prije početka nove natjecateljske sezone. Tom prilikom dodjeliti će se nagrade najboljim jedriličarima Kluba u klasi Optimist. Osim za ukupne pobjednike, nagrade će se djeliti i za one najbolje u konkurenciji Škole jedrenja.

 

Luka Sinković, za JK Kvarner Rabac

 

 

škola jedrenja jedrenje jk kvarner rabac