Završena XVII Zimska liga: Pobjednici Santa Domenica, Vozilići, BMG ´95 i Ivo lola Ribar

Završena XVII Zimska liga: Pobjednici Santa Domenica, Vozilići, BMG ´95 i Ivo lola Ribar

1.2.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jučer je, sa 4 finalne utakmice, okončana 17. Zimska malonogometna liga Labinštine.

 

OSNOVNE ŠKOLE

 

U već unaprijed „rezerviranom" finalu lige osnovnih škola, susreli su se vječiti rivali „Ivo Lola Ribar" i „Matija Vlačić". Matija Vlačič je povela sa 1:0, međutim „Lolići" su pokazali da su i ove godine najjači i preokrenuli utakmicu. Na kraju su slavili sa 4:1, te tako osvojili peti uzastopni naslov. Najbolji strijelac bio je Adnan Subašić iz „Ivo Lola Ribar" sa 22 gola, najbolji golman Adnan Čolović iz Raše, a za najboljeg igrača proglašen je Karlo Magaš iz pobjedničke ekipe. Trećeplasirana ekipša je OŠ „Ivan Batelić" Raša, a trofej za fair play ponijeli su osnovci iz „Vladimira Nazora".

 

LIGA VETERANA

 

U ligi naših „najstarijih" pred punom jednom tribinom, ponovilo se lanjsko finale, samo sa drugačijim ishodom. „BMG `95" bolje je ušao u utakmicu i poveo sa 2:0. Rašani su ubrzo smanjili, međutim BMG sa dva gola u zadnjim sekundama prvog poluvremena odlazi na nedostižnih 4:1. Do kraj je Raša uspijela smanjiti na 4:2, tako da je naslov osvojio BMG `95, te tako prekinuo četverogodišnju dominaciju „Rašana".

 

Najbolji strijelac lige veterana sa 15 golova je Slaven Mošnja iz ekipe „Veterana Raše". Za najboljeg golmana izabran je Moreno Kanciani također iz ekipe „Veterana Raše", dok je za najboljeg igrača lige proglašen Milovan Lazendić iz pobjedničke ekipe. Trećeplasirana ekipa je „Marinero", a trofej za najkorektniju ekipu nadmoćno su osvojili „Veterani Raše".

 

DRUGA LIGA

 

Najneizvjesnija utakmica dana igrala se u drugoj ligi gdje su se sastali „Santa Domenica Juniors" i „Vozilići". U regularnom dijelu bilo je 2:2, nakon što su „Vozilići" vodili 2:0. U produžetku svaka je momčad postigla po gol, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Deblje živce imali su „Vozilići", pa su na kraju slavili sa 9:8, i izborili sudjelovanje u prvoj ligi.

Najbolji strijelac druge lige sa 22 gola je Sandi Dobrić iz trećeplasirane „Punta Nere", najboljim golmanom proglašen je Aleks Šumberac iz „San Martina" dok je najbolji igrač lige Toni Rudan iz momčadi prvaka. Pehar za trećeplasiranog ponijela je „Punta Nera" dok su Veni Vidi Vici Pizzeria Napoli bili najkorektnija ekipa.

 

PRVA LIGA

 

Vrhunac smo dočekali nešto prije 22.00 sata. Uz spektakularnu najavu sa zamračenom dvoranom i light show-om, na parket su istrčali finalisti Prve lige, „Albona" i „Santa Domenica". U 14. minuti pala su dva gola. Nedešćani su poveli ali je „Albona" odmah uzvratila. Početkom drugog poluvremena Santa Domenica sa 2 gola odlazi na nedostižnih 3:1  „Albona" je ponovo priprijetila jednim golom, čak su imali i dva kaznena udarca sa deset metara za poravnjanje, ali jučer odlični golman Nedešćana, Sanjin Vozila to je spriječio. Sve dvojbe otklonio je Marino Pajković svojim drugim golom za konačnih 4:2. Najbolji strijelac Prve lige bio je, kao i lani,  Denis Nurkić iz „Zemljoradnika" sa 16 postignutih golova, a ostale dvije pojedinačne nagrade ponijeli su igrači pobjedničke ekipe: najbolji golman je Sanjin Vozila, a najbolji igrač Marino Pajković. Trećeplasirana je ekipa „Štrmac Yacht Marine", a trofej za fair play ponijela je šestoplasirana „Arsia" Dodajmo još da je iz lige ispala ekipa „Showtime-a"".

 

 

 

 

Izvršni odbor MNU Labin

 

mali nogomet santa domenica zimska liga