Završena EKO-AKCIJA 2018. elektrotehničara i elektromehaničara labinske Srednje škole na rabačkim plažama

Završena EKO-AKCIJA 2018. elektrotehničara i elektromehaničara labinske Srednje škole na rabačkim plažama

29.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Aktiv elektrotehnike Srednje škole Mate Blažine Labin ima dugogodišnju tradiciju organiziranja i provođenja ekoloških akcija uoči početka turističke sezone u Rapcu u kojima sudjeluju učenici elektro zanimanja. Ova ekološka akcija obuhvaća čišćenje svih rabačkih plaža od prve u Maslinici do posljednje plaže Prižinje, a s ciljem poticanja ekološke svijesti kod mladih te očuvanja i zaštite okoliša. Pokrovitelj ove hvalevrijedne akcije je Turistička zajednica Grada Labina, prijevoz učenika omogućuje Autotrans d.o.o. a odvoz otpada komunalno poduzeće 1. Maj d.o.o.


Prvog dana eko-akcije, 21.03.2018., sudjelovali su učenici trećeg razreda elektrotehničara u pratnji nastavnika Alena Šestaka i Sanjina Šumberca. Očišćen je veći dio plaže u Maslinici. Vrijedne ruke ovih dečkiju i jedne djevojke u razredu nije mogla zaustaviti niti olujna bura.  Drugog dana, 22.03.2018., u eko-akciji su sudjelovali učenici trećeg razreda elektromehaničara u pratnji nastavnika Alena Šestaka. Malo složnih ruku radilo je na čišćenju plaže St. Andrea na kojoj se nakupilo 26 vreća lišća i raznih otpadaka.


Trećeg dana, 23.03.2018., učenici četvrtog razreda elektrotehničara u pratnji nastavnika Davora Frankovića i Alena Šestaka su bili aspoređeni u dvije grupe i čistilo se na potezu od svjetionika do rive te drugi dio plaže u Maslinici.
26.03.2018., u četvrtom i posljednjem danu ovogodišnje eko-akcije sudjelovali su učenici drugog razreda elektrotehničara u pratnji nastavnika Alena Šestaka i Sanjina Šumberca. Raspoređeni u dvije grupe čistilo se na potezu od plaže Prižinja pa sve do svjetionika. Nakon svih obavljenih akcije organizirana je okrijepa za sve.
Preuzimanje:
Fotodokumentacija - pdf
ssmb.hr


aktiv ekologija srednja škola mate blažina čišćenje plaža rabac elektrotehničari elektromehaničari eko akcija