Započinju Dani dječje radosti

Započinju Dani dječje radosti

5.12.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U četvrtak 6. prosinca započinju ovogodišnji Dani dječje radosti u sklopu kojih se tradicionalno labinskim mališanima dodjeljuju poklon paketi Djeda Mraza. Sveti Nikola prvi će posjetit labinske mališane i to u  četvrtak, 6. prosinca, kada će ga u Starom gradu na Titovom trgu dočekati mališani iz obližnjeg dječjeg vrtića. Kasnije tog dana Sv. Nikola će redom posjetiti i ostalu djecu u svim dječjim vrtićima i osnovnim školama Labina, Rapca i Centru Liče Faraguna.

U prosincu nam dolazi i  Djed  Mraz koji će darivanjem poklon paketa razveseliti 500 labinskih mališana. Dodjela poklon paketa ove godine vršit će se u ulici Zelenice u sklopu manifestacije Božić u Labinu dana, 22. prosinca 2018. godine u 10,00 sati. Paketiće će primiti mališani koji do 31. prosinca 2018. godine navrše treću godinu života, učenici prvih razreda osnovnih škola i polaznici Centra „Liče Faraguna“ Labin.

U prosincu nas očekuju dvije dječje predstave, predstava Teatra Naranča „Djed Mraz ide u penziju“ i predstava Istra Inspirita „Šumska božićna pustolovina“.  I Labin Zdravi grad organizira predbožićni nastup radionica Skiribico blu, Minicantanti, XL, mažoretkinje i solista Umjetničke škole Matka Brajše Rašana 14. prosinca u kinu Labin. Nastup će imati i humanitarni karakter pa će se prikupljati donacije od strane udruge Mendula za Mariju Kuzmančev Bembić u koju će se uključiti i likovna radionica Vinež koja će poklanjati svoje likovne radove. Djecu će uveseliti i zabavne maskote  iz Zemlje zabave, a polaznice likovne radionice Iktin oslikavati će djeci lice.

Za vrijeme prosinačkih svečanosti bit će organiziran i vlakić Djeda Mraza koji će voziti od 20. do 22. prosinca s početnom stanicom u ulici Zelenice u centru grada.

djeda mraz djed božićnjak obavijest dječje radosti sveti nikola pokloni