Započeo 43. Mediteranski kiparski simpozij

Započeo 43. Mediteranski kiparski simpozij

26.7.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mediteranski kiparski simpozij ove se godine u Parku skulptura Dubrova održava od 24. srpnja do 14. kolovoza 2021. Hrvatski kipari Eros Čakić, Siniša Majkus i Mirko Zrinščak stvarati će svoje skulpture kroz tri tjedna u Parku skulptura Dubrova kraj Labina.


43. izdanje Simpozija na Dubrovi započelo je večerom dobrodošlice za autore koju je organizirala Udruga Mediteranski kiparski simpozij s predstavnicima sponzora i donatora ovogodišnjeg izdanja simpozija. U intimnom okruženju, dobrodošlicu autorima zaželjela je predsjednica Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renata Kiršić, a u svojem pozdravnom govoru naglasila je:


 “ Čast i zadovoljstvo nam je što vas možemo ugostiti u Parku skulptura Dubrova u sklopu 43. Mediteranskog kiparskog simpozija. Hvala vam što ste prihvatili poziv za sudjelovanje i što ćete boraviti i stvarati vaše skulpture koje će obogatiti našu zajednicu. Zahvaljujem svim donatorima i sponzorima koji su prepoznali značaj našeg krovnog programa. Dobro nam došli!”.


Direktorica TZ Labin kao i zamjenica direktorice TZ Općine Sveta Nedelja autorima su uručile prigodne poklone dobrodošlice lokalnih proizvođača kako bi autorima prezentirale ono najbolje što nudi Labinština.


Prisutnima se obratio i gradonačelnik Valter Glavičić “Želim vam još jednom zaželjeti dobrodošlicu u Labin, u Park skulptura Dubrova i poželjeti ugodan rad. Izrazito nam je drago da ste sa nama, da možemo pratiti vaše stvaralaštvo i nadam se da ćete se u Park i Labin nastaviti vraćati. Organizatoru čestitam na uspješnoj organizaciji 43. Mediteranskog kiparskog simpozija, naše najznačajnije likovne manifestacije. Pozivam građane i posjetitelje Labina da prate rad umjetnika. - rekao je gradonačelnik Valter Glavičić na dobrodošlici umjetnicima.


U srijedu 28. srpnja sa početkom u 19.00 sati organizira se prva šetnja Parkom i upoznavanje s umjetnicima uz vodičkinju Vedranu Juričić, o čemu možete čitati OVDJE.


Servisne informacije za posjetitelje


Grupne posjete nužno je najaviti na službeni mail organizatora info@parkdubrova.eu. Tijekom posjeta Parku molimo da poštujete Pravila ponašanja. Park skulptura će u razdoblju trajanja simpozija čuvati tvrtka GARD. Zadržavanje u grupama tijekom noćnih sati u Parku i oko informativnog centra nije dozvoljeno bez prethodne dozvole Organizatora te se mole svi posjetitelji da javnoj imovini pristupaju s nužnom pažnjom. Na području rada autora ograničen je boravak i kretanje zbog sigurnosti posjetitelja i provedbe epidemioloških mjera.


“Park Skulptura Dubrova” sintetizira prirodu i likovno stvaralaštvo kao jedinstveno umjetničko djelo te slovi za jedan od najpoznatijih parkova skulptura na otvorenom na području Republike Hrvatske. Više na www.parkdubrova.eu


Program 43. Mediteranskog kiparskog simpozija sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja, Grad Pula, TZ Labin, TZ Općine Sveta Nedelja, a glavni sponzor programa je Hrvatska elektroprivreda d.d. uz glavnog donatora materijala tvrtka Kamen d.d. iz Pazina. Udruga Mediteranski kiparski simpozij korisnik je Institucionalne podrške za razvoj I/ili stabilizaciju udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

mks mediteranski kiparski simpozij dubrova park skulptura dubrova