Započeli smo s provedbom Vrtko – “Rukomet u vrtićima” projektom

Započeli smo s provedbom Vrtko – “Rukomet u vrtićima” projektom

11.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

U mjesecu siječnju 2024. godine započeli smo s provedbom “Vrtko –  Rukomet u vrtićima“, projektom koji je zajednički projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), a kojem je namjena poboljšati fizičku aktivnost djece te približiti rukometnu igru djeci vrtićkog uzrasta - objavili su iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac.

Od strane 10 educiranih odgojitelja i 1 trenera, 2x tjedno provodi se sat tjelesnog vježbanja u trajanju od 45 minuta, a koji uključuje baratanje loptom, ubacivanje lopte u gol, poligon prepreke, vježbe istezanja i razgibavanja te razne sportsko – zabavne igre u skladu s ciljem navedenog projekta.

Projektom “Vrtko” uključeno je 130 djece od navršene 5. do 7. godine starosti te obzirom na broj educiranih odgojitelja i trenera rukometnog kluba Rudar Adria Oil, istim se obuhvatilo školske obveznike 2x tjedno u sklopu redovnog jutarnjeg programa u objektima CV Labin, PO Vinež, PO Vrećari, PO Raša.

U objektima PO. St.grad, PO Labin Donji, PO Rabac, u sklopu jutarnjeg redovnog programa obuhvatila su se 1x tjedno djeca koja su školski obveznici i djeca 2018. godište (zbog manjeg broja djece).

Provedba programa biti će realizirana u sportskim dvoranama objekta vrtića te na otvorenom prostoru.

Program je besplatan i traje do kraja 2024. godine, što bi značilo da će sljedeće pedagoške godine programom biti obuhvaćena djeca koja će tada postati školski obveznici.

Voditeljica educiranih odgojitelja/provoditelja programa je prof. mentor tzk. Ljiljana Štingl.

dv pjerina verbasnac dječji vrtić sport rukomet ljiljana štingl vrtko projekt vrtko