Započela sanacija četiri divlja odlagališta otpada

Započela sanacija četiri divlja odlagališta otpada

2.11.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Odlaganje otpada u okoliš i zabačene šumske predjele nešto je što je postalo nezamislivo, no unatoč činjenici da postoji mogućnost besplatnog odlaganja u reciklažno dvorište i dalje postoje pojedinci koji ne shvaćaju važnost očuvanja okoliša.

Upravo zbog tih i takvih, uvođenjem izvođača u posao i službeno su započeli radovi na čišćenju i saniranju divljih odlagališta otpada na četiri lokacije s područja Grada Labina - Cere, Mateš, Tonci i uz prometnicu Labin – Raša. Radi se o projektu za koji je Grad Labin osigurao i sufinanciranje putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Sveukupni trošak projekta iznosi 185.900,00 kn plus PDV, a sufinancira se u iznosu od 86.837,00kn u sklopu Javnog poziva za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš. Izvođač radova je tvrtka Metis d.d., a završetak sanacije planiran je u naredna dva tjedna.

Ponovno ističemo i pozivamo naše sugrađane na odgovornost te molimo da se za deponiranje otpada koriste usluge reciklažnog dvorišta u Labinu i trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin obzirom da sanacija divljih odlagališta zahtjeva financijska sredstva iz Proračuna Grada kao i sredstva FZOEU-a koja su mogla biti utrošena na drukčiji način.

divlje odlagalište otpad sanacija rpvi maj komunalno