Započela rekonstrukcija atletske staze na labinskom gradskom stadionu

Započela rekonstrukcija atletske staze na labinskom gradskom stadionu

24.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Neki dan započeta rekonstrukcija atletske staze, te postavljanje sustava odvodnje i automatskog navodnjavanja travnjaka, osim dugoročno dobrih stvari, donijela je i veliku glavobolju nogometašima Rudara. Dobro je što će „kovari“ po okončanju radova dobiti mini-plato s umjetnom travom, a loša jer najmanje do kraja rujna neće moći igrati utakmice kao domaćini. Seniori su već pronašli rješenje, zamijenili s domaćinstvo s Nehajem u trećem i Cresom u petom kolu, pa će tako imati delikatan zadatak, gostovati će čak šest kola uzastopno. Hoće li za istim receptom posegnuti u omladinskom pogonu ili će svoje prvenstvene utakmice igrati u Rapcu i Vinežu, znati će se za koji dan.

 

„Što je tu je, nema plakanja nad prolivenim mlijekom. Moglo se ovo odraditi puno odgovornije, još u lipnju, ali odavno smo znali što nas čeka, tako da nas ova situacija nije zatekla nespremne. Samo da se rokovi još više ne otegnu pa budemo prisiljeni mijenjati još neka domaćinstva.  Osim toga očekujem da nadležni budu korektni te dogodine realiziraju drugu fazu, za koju ove nije bilo novaca. Već naredni tjedan u gradsku upravu ćemo uputiti prijedloge za određene korekcije plana adaptacije“, neuobičajeno pomirljivom tonom novonastalu situaciju komentira predsjednik kluba, Remzo Zalihić, te pojašnjava svoje zamisli:

„Na proljeće bi trebalo u potpunosti adaptirali istočnu tribinu, što podrazumijeva njeno pokrivanje i postavljanje novih stolica, te izraditi projektnu dokumentaciju za igralište s umjetnom travom na Vinežu, i nove svlačionice na raskrižju prema Domu zdravlja, a sve kako bi se na mjestu postojećih mogla podići moderna natkrivena centralna tribina za oko 1.500 gledatelja. Obzirom da bi tako u centru grada dobili super atraktivni poslovni prostori, mislim da bi se potonje moglo samofinancirati“, optimističan je predsjednik Rudara.

 

U svakom slučaju, realiziraju li se Zalihićevi planovi, stadion u Zelenicama bi za tri godine zadovoljavao najstrože kriterije licenciranja II HNL. Omladinski pogon u potpunosti bi se preselio na Vinež, gdje je, osim adaptacije postojećeg gradskog igrališta, u planu izgradnja terena s umjetnom travom sa svlačionicama i boćarske dvorane. Grad će jesenas u prvu fazu uložiti oko 1,8 milijuna kuna, a za dogodine je već najavljeno preko pola milijuna novih. Vinež bi se gradio uz pomoću novca iz europskih fondova, a dovršetak Zelenica, kako je rekao Zalihić, uz pomoć privatnog kapitala.

 

 

NK Rudar

 

 

nk rudar atletska staza gradski stadion stadion