Zapaženi rezultati braće Kubaj na kadetskom prvenstvu Istre u boćanju

Zapaženi rezultati braće Kubaj na kadetskom prvenstvu Istre u boćanju

29.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U vremenu od 19. do 21. lipnja 2015. godine u organizaciji Istarskog boćarskog saveza u Ročkom polju održano je Prvenstvo Istre za kadete u disciplinama:

- bližanje i izbijanje u krug,
- precizno izbijanje,
- pojedinačno klasično,
- brzinsko izbijanje,
- parovi klasično i
- štafetno izbijanje.

Na prvenstvu su sudjelovali i mladi boćari BK "Rudar", braća Dominik Ivan i Domagoj Josip Kubaj te ostvarili zapažene rezultate. Tako su braća Kubaj viceprvaci Istre u disciplinama parovi klasično i štafetnom izbijanju, dok je Domagoj Josip uz to postao viceprvakom Istre u disciplinama bližanja i izbijanja u krug, preciznog izbijanja te brzinskog izbijanja. Ostvarenim rezultatima stekli su pravo nastupa na državnom prvenstvu koje će se početkom srpnja održati u Rijeci.
 
 

Dajan Jurman, mladi boćar prvoligaša Trio Pazina, drugu je godinu za redom najuspješniji istarski kadet temeljem ostvarenih rezultata na županijskom prvenstvu.

Jurman je i ove godine, na prvenstvu koje se u organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta igralo na boćalištima u Ročkom Polju i Roču, te u boćarskoj dvorani u Kozarima, osvojio pet naslova kadetskog prvaka Istre, uz jednu brončanu medalju. Titulama županijskog prvaka Jurman se samostalno okitio u disciplinama bližanje i izbijanje u krug, te brzinsko i precizno izbijanje, a zajedno sa klupskim kolegom Filipom Matijašićem i u parovima i štafetnom izbijanju.

 

Jedina disciplina u kojoj se Dajan nije uspio popeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja je pojedinačno klasično u polufinalu kojeg ga je pobijedio upravo Matijašić koji je u njoj osvojio zlatno odličje. Jurman je i jedini boćar na prvenstvu koji se okitio medaljama u svih šest igranih disciplina.

 

Rezultati

 

 

PR

 

 


boćanje bk rudar dominik ivan kubaj domagoj josip kubaj