Zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Istarskom županijom predstavila Uredbu o financiranju udruga i županijski Pravilnik

Zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Istarskom županijom predstavila Uredbu o financiranju udruga i županijski Pravilnik

9.12.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva je u suradnji s Istarskom županijom ovog ponedjeljka u prostorima IDA-e u Puli organizirala edukaciju za djelatnike županije te istarskih općina i gradova koji su zaduženi za pripremu i provedbu natječaja za programe javnih potreba.

 

Radionica, koju je vodila upraviteljica Zaklade Helga Možé Glavan, bila je vrlo konkretna, budući da su obrađene sve faze procedure sukladno Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, donijete u ožujku ove godine. Koraci navedene procedure uključivali su pripremu teksta javnog natječaja, natječajne dokumentacije, svih obrazaca, proceduru procjene, te ugovaranje i praćenje provedbe ugovorenih projekata.

 

U utorak je, također u IDA-i, prezentirana ista Uredba te njezine pripadajuće procedure korisnicima i potencijalnim korisnicima proračuna Istarske županije, s posebnim naglaskom na predstavnike udruga iz područja gospodarstva, obrazovanja te zdravstva i socijalne skrbi. Tom je prilikom pomoćnica pročelnika Ureda župana Istarske županije, Ljiljana Škifić, prezentirala Pravilnik o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Istarske županije. 

 

Veliki interes i odaziv na prezentaciju pokazuje da su udruge svjesne ozbiljnosti promjena koje slijede po pitanju njihova financiranja.

 

 

PR

 

 

pravilnik udruge financiranje zaklada za razvoj civilnog društva ida