Zaklada za razvoj civilnog društva: Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom

Zaklada za razvoj civilnog društva:  Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom

17.11.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva je u prostorima Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u utorak održala prezentaciju Poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom. Ove je godine nešto više od 600 osoba s invaliditetom na području Republike Hrvatske koristilo usluge osobnog asistenta, što pokriva tek oko 10% stvarnih potreba. Stoga ne čudi izniman interes za ovaj Poziv, o čemu svjedoči i veliki broj zainteresiranih predstavnika udruga osoba s invaliditetom na području Istarske županije koji su se odazvali prezentaciji.

 

Djelatnice Zaklade Tijana Biletić i Maja Marić pred okupljenim su članovima udruga predstavile Upute za prijavitelje, kao i specifična pravila natječaja. Poseban je osvrt stavljen na tri prioritetna područja Poziva: osiguravanje osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osiguravanje usluga tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika, osiguravanje usluge videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju. Vrijednost natječaja iznosi 39.800.000,00 kuna, a a rok za podnošenje prijava završava 30. studenog. Natječajnu dokumentaciju za ovaj Poziv (u papirnatom i elektronskom obliku na CD-u) udruge na području Istarske županije trebaju poslati preporučeno poštom, ili putem dostavljača ili osobno Zakladi na adresi Riva 8, Pula.

 

Prezentacija ovog natječaja u Puli tek je prva u nizu, budući da će Zaklada predstaviti Poziv i u Rijeci, Ogulinu, Sisku te Zaboku. Naime, temeljem Sporazuma o provedbi proširenog decentraliziranog modela potpisanog s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, Zaklada je provedbeno tijelo za natječaje ministarstava za Istarsku županiju, Primorsko-goransku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku i Sisačko-moslavačku županiju. 

 

Više o samom natječaju svi zainteresirani mogu pročitati na www.civilnodrustvo-istra.hr

 

 

PR

 

 

zaklada za razvoj civilnog društva osobe s invaliditetom natječaj financiranje