Zaklada i Ured za udruge predstavili mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva kroz Program Europa za građane 2014-2020 i Europski socijalni fond

Zaklada i Ured za udruge predstavili mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva kroz Program Europa za građane 2014-2020 i Europski socijalni fond

19.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva predstavnici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske jučer su u Dnevnom boravku Rojca u Puli u sklopu Zakladinog Info Pointa za udruge održali Predstavljanje mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva kroz  Program Europa za građane 2014-2020 te Europskog socijalnog fonda.

 

Predstavnica Ureda za udruge predstavila je detaljno djelovanje programa Europa za građane, nudeći primjere odobrenih projekata i savjete proizašle iz iskustva s terena. Rokovi za prijavu na taj natječaj su 1.9. i 1.3. svake godine, a osim suradnji općina i gradova, ovo je natječaj koji podržava različita umrežavanja organizacija te kroz cijelu jednu mjeru ima sredstva za projekte u tematici europske povijesti ali i budućnosti. Nadalje, kroz Europski socijalni fond planira se raspisivanje četiri natječaja do kraja godine za koja će provedbeno tijelo biti Ured za udruge, a putem kojih će se moći financirati projekti usmjereni ka osnaživanju doprinosa organizacija civilnog društva za provedbu programa građanskog odgoja i obrazovanja, projekti usmjereni umrežavanju civilnog, javnog i poslovnog sektora za korištenje javnih podataka i razvoj ICT/mobilnih aplikacija za veću participaciju građana u lokalnom odlučivanju, projekti koji uključuju revitalizaciju prostora u javnom vlasništvu te oni usmjereni na jačanje kapaciteta organizacija za provedbu tretmana u okviru izvršavanja kaznenopravnih sankcija te provedbu postpenalnog prihvata i resocijalizacije.

 

Neki od natječaja trenutno se nalaze na javnoj raspravi na e-konzultacijama te se organizacije mogu uključiti u proces i sugerirati izmijene. Okupljeni predstavnici organizacija imali su priliku postaviti direktna pitanja prevedbenom tijelu i razrješiti nedoumice vezane uz vlastite projektne prijave.

 

Cilj predstavljanja bilo je informirati organizacije koje su potencijalni prijavitelji na natječaje raspisane iz dva navedena programa te ohrabriti iste na prijavu. Predstavljajući natječaje koji su u najavi, organizacije se mogu pripremiti za prijavu, kontaktirati potencijalne partnere i pravovremeno razraditi projektne ideje. Svi zainteresirani mogu više informacija pronaći na web stranicama Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

 

 

eu zaklada civilno društvo eu fondovi eu udruge