Za sanaciju neodgovornosti utrošeno 10 000 eura!

Za sanaciju neodgovornosti utrošeno 10 000 eura!

23.11.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Još deset tisuća eura proračunskog, našeg zajedničkog novca bilo je potrebno utrošiti na nemarnost i neodgovornost pojedinaca. Naime, u Rapcu, na samom ulazu u Lošinjsku ulicu sanirana je površina od 3000 metara kvadratnih koja je korištena kao divlji deponij na koji su mnogi odlagali razne vrste otpada.

Grad Labin navedenu je površinu sanirao te je izvršen odvoz otpada, ravnanje i čišćenje površine te nasipavanje tucanikom. Površina od 3000 metara kvadratnih sada je uređena te će tijekom ljetnih gužvi poslužiti kao parkirna površina čime će se znatno rasteretiti okolne ulice. Bio je to i jedan od zahtjeva Mjesnog odbora Rabac na posljednjem sastanku s Gradonačelnikom i predstavnicima gradske uprave.

Iznos za sanaciju osiguran je iz gradskog proračuna u sklopu redovnog održavanja komunalne infrastrukture, a radove je izvelo trgovačko društvo Cesta d.o.o. Pula.

Još jednom, apelira se na sve da se odlaganje otpada vrši na za to predviđena mjesta. Iznos od deset tisuća eura, našeg zajedničkog novca, mogao je biti utrošen u druge, puno korisnije namjene.

Stoga, svi zajedno, pamet u glavu i čuvajmo ovu jedinstvenu prirodu!

sanacija deponija divlji deponij sanacija otpad smeće lošinjska ulica rabac