Za sanaciju 126 kilometara nerazvrstanih cesta Grad Labin bi trebao osigurati gotovo 65 milijuna kuna

Za sanaciju 126 kilometara nerazvrstanih cesta Grad Labin bi trebao osigurati gotovo 65 milijuna kuna

19.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Labina, vijećnici su jednoglasno prihvatili Odluku o nerazvrstanim cestama na području Grada Labina, kojom se uređuje upravljanje, mjere zaštite i financiranje te nadzor nad nerazvrstanim cestama. Napravljen je i registar nerazvrstanih cesta, svaka cesta dobila je i svoj videozapis, GPS trasu, a svaka cesta ima i svoj dosje, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Donald Blašković, posebno istaknuvši izradu GIS baze komunalne infrastrukture Grada Labina koju su izradili djelatnici Odjela na čelu s Danijelom Žužićem.

U Gradu Labinu ima 126 kilometara nerazvrstanih cesta, za čiju bi sanaciju, prema procjenama trebalo ukupno gotovo 65 milijuna kuna, kazao je pročelnik Donald Blašković, dodavši kako su izradili i prioritetne skupine za sanaciju, a u prvoj skupini su: (ton – Donald Blašković). Za njihovu sanaciju potrebno je osigurati ukupno 16 milijuna kuna. Na sjednici je predstavljena i GIS baza komunalne infrastrukture za čiji izradu su djelatnici Odjela za komunalne djelatnosti dobili jednodušne pohvale i čestitke svih vijećnika.

Vijećnici IDS-a Valter Glavičić i nezavisni Mladen Bastijanić primijetili su međutim u registru nerazvrstanih cesta nisu upisane sve ceste. Mladen Bastijanić: (ton – Mladen Bastijanić). Ovo je tek prvi korak, pojasnio je Donald Blašković: (ton – Donald Blašković 1). Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika zahvalivši djelatnicima Odjela na odlično odrađenom poslu rekao je kako se novac za sanaciju nerazvrstanih cesta mora isključivo osigurati u vlastitom proračunu: (ton – Tulio Demetlika).

 

 

donald blašković ceste infrastruktura demetlika