Za novu stolariju ili fasadu može se dobiti 37.500 kn

Za novu stolariju ili fasadu može se dobiti 37.500 kn

21.5.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Građani Pule koji žele obnoviti svoje kuće i tako ih učiniti energetski učinkovitijima, mogu se prijaviti na javni natječaj Grada Pule za podnošenje prijava za sufinanciranje Projekta povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području grada.

Oni koji se dosad nisu usudili ulaziti u velike investicije obnove svojih kuća sada imaju priliku dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, odnosno do maksimalnih 37.500 kuna s PDV-om po obiteljskoj kući, odnosno projektu.

Kako doznajemo od Minje Savović iz nadležnog gradskog pododsjeka za energetsku učinkovitost, natječajem se može opravdati trošak nastao nakon 29. ožujka, kada je donijeta odluka o raspisivanju natječaja kojim se sufinancira zamjena postojeće i ugradnja nove, energetski učinkovite, vanjske stolarije ili povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice (vanjski zid-isključivo fasada) u 20 obiteljskih kuća na području grada Pule.

Korisnik može ostvariti pravo na sufinanciranje samo jedne od mjera povećanja energetske učinkovitosti - za zamjenu vanjske stolarije ili povećanje toplinske zaštite fasade s tim da sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mogu iznositi do 40 posto opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 30 tisuća kuna s PDV-om, a Grad Pula sufinancira do 10 posto opravdanih troškova ulaganja, ali ne više od 7.500 kuna.

Natječaj je za građane Pule otvoren do 27. svibnja, a tekst natječaja s pripadajućim prilozima može se preuzeti u prostorijama pisarnice Grada Pule (Stara tržnica 1) ili sa službene stranice Grada Pule www.pula.hr. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu, Odsjeku za imovinu, Pododsjeku za energetsku učinkovitost (Forum 2/II).  (B. PETROVIĆ)

fasada stolarija eu bespovratni novci eu