Vrijeme u Istri - Zima se još ne da

Vrijeme u Istri - Zima se još ne da

2.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Bez obzira na klimatološki početak proljeća ovogodišnja zima još nije gotova. Slijedi desetak hladnih i vjetrovitih dana u kojima će dnevne temperature biti malo iznad ništice, a one noćne mjestimice i znatno ispod ništice.

Mjesec ožujak kao prvi proljetni mjesec izrazito je vjetrovit, ožujske jake bure su gotovo redovita pojava. Po svemu sudeći, bura ni ove godine neće izostati.

Prognoze pokazuju da nam nakon nekoliko lijepih proljetnih dana uskoro slijedi zahlađenje i bura. Već se krajem ovog tjedna očekuje nova ciklona i dolazak hladnijeg zraka sa sjevera.

Hladno i vjetrovito vrijeme će se zadržati i slijedećih desetak dana, preciznije, sve do polovice ožujka. Oborina će općenito biti znatno manje iako će i u narednom periodu biti dana sa povećanom naoblakom snijegom i kišom.

Snijeg bi još jednom mogao iznenaditi i stanovnike Istre, posebno se to odnosi na sjeverna područja Poluotoka gdje se krajem ovog tjedna i na početku idućeg očekuje hladno i vjetrovito vrijeme sa povremenim snijegom.

Ovogodišnja je zima započela ranije od očekivanja, a čini se da će i trajati duže od očekivanja. (M. GRABAR)

zima vrijeme proljeće vremenske prilike