Vrijeme je za novo lice

Vrijeme je za novo lice

29.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

KRŠAN - »Građani bi nakon 18 godina ipak mogli izabrati nešto novo, odnosno preksutra zaokružiti broj jedan. Prvotno se izborima nije odzivalo čak oko tisuću birača, a 71 posto glasača nije podržao mog oponenta. U finale stoga krećemo od nule«, rekao je Boris Babić, kandidat koalicije HDZ–HSS za načelnika općine Kršan, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Smatra da su njegov prolaz u drugi krug s nezavisnim Valdijem Runkom te tri osvojena vijećnička mandata koalicije dokaz prepoznatog kvalitetnog programa.

Podsjetit će na prioritetnu obnovu društvenog doma u Kršanu te onog čepićkog, izgradnju nogometnog igrališta u Sušnjevici, osiguravanje vodovodnih priključaka za Plominsko Zagorje, sanaciju kršanskog i plominskog starog grada.
- Jamčim potporu Vlade zbog činjenice da se poklapamo s vladajućom koalicijom u državi, i to u kapitalnim projektima poput izgradnje sportske dvorane u Potpićnu, za koju je potrebno iz središnje blagajne priskrbiti 70 posto novca, a ostatak iz pretpristupnih EU-fondova. Drukčije ne može jer dvorana stoji 18 milijuna kuna, a lani je općinska blagajna težila 17 milijuna, pojašnjava Babić.
S obzirom na to da je nakon prvog kruga izjavio da je Runko dosegnuo plafon, pitali smo da komentira što su u međuvremenu tom kandidatu iskazane podrške SDP-a te koalicije HSLS-HSU.
- Pojedini čelnici stranaka omalovažavaju svoje glasače sugerirajući im odabir, kao da su mala djeca. Birači su dovoljno osviješteni, tvrdi Babić. Na upit hoće li »produžeci« utjecati na predizborno potiho najavljivanu suradnju s nezavisnom listom njegovog protukandidata, kaže pak da će »o tome nakon nedjelje«.

I. R.

boris nabić politika izbori2009 hdz valdi runko izbori