Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa uz odličnu glazbu na 3. Festivalu kvarnerskog škampa

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa uz odličnu glazbu na 3. Festivalu kvarnerskog škampa

18.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu 26. svibnja 2018. godine održati će se gastro manifestacija 3. Festival kvarnerskog škampa na rivi u središtu Rapca u vremenu od 18 sati do 23 sata.

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“ za Vas će pripremati Velo kafe, Kvarner, Tri murve i Valamar, a na meniju će se naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i hobotnice i ostale delicije.

Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala moći će kušati vina nagrađenih vinara: Goran Baćac, Lari Juričić, Piero Licul, Vinogradi san Martino – Miljenko Vretenar, Romeo Licul, a degustirat će se i maslinovo ulje Negri.

3. Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina i maslinovih ulja donosi i glazbenu poslasticu; Miro Kadoić Quartet i Elena Stella te grupu PAVEL

Organizator 3. Festivala kvarnerskog škampa je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“ (FLAG „Alba“), osnovana sa ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. U sklopu manifestacije FLAG „Alba“ održati će prezentaciju mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020.  

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. 

FLAG Alba

festival kvarnerskog škampa škampi delicije rabac flag alba