Volonteri Sanja i Aleksandar na Haitiju srdačno primljeni od strane lokalnog stanovništva (galerija fotografija)

Volonteri Sanja i Aleksandar na Haitiju srdačno primljeni od strane lokalnog stanovništva (galerija fotografija)

25.2.2010. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Volonteri labinskog Crvenog križa Sanja i Aleksandar već drugi tjedan borave na Haitiju, kao članovi međunarodnog tima za žurni odgovor na katastrofe Austrijskog Crvenog križa.

Primarni je posao ovog tima osiguravanje pitke vode, promicanje higijenskih navika i podučavanje uporabi opreme po brojnim kampovima u kojima je smješteno ondašnje mnogobrojno stanovništvo.

Konkretno, Aleksandar po naputku vođe tima radi na izgradnji sanitarnih objekata, dok Sanja po evaluaciji stanja u kampovima potom educira stanovništvo o njihovoj uporabi i održavanju te promicanju higijenskih navika, u cilju zdravstvene preventive. Radi se čitav dan.

Stanovništvo ih prihvaća srdačno:  "S obzirom što se sve njima desilo, oni su nasmijani. Kad dođemo kod njih u kamp, a nemaju ti što ponuditi, oni se napenju na kokos i uberu ga da ti daju da ga popiješ... zahvaljuju se..." govori Sanja o Haićanima s kojima se susreću i koji mjesta u molitvama uvijek imaju i za one koji ih pomažu, uvijek zahvalni za svaku pomoć. "Što god napraviš, oni su sretni" njene su riječi.

Tonski prilog razgovora uskoro na stranicama Crvenog križa Labin.

Više fotografija pogledajte na stranicama Hrvatskog Crvenog križa

 

Foto: Aleksandar i Sanja sa Tihomirom Štrekeljom (46) volonterom Hrvatskog Crvenog križa iz Osijeka,  koji se vratio iz jednomjesečne humanitarne misije u Haitiju.

 

Audio prilog desno na portalu.

 

sanja faraguna aleksandar knežević volonteri haiti humanost crveni križ gdck