Volonteri Gradskog društva Crvenog križa lani odradili preko 2.500 sati volonterskog rada

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa lani odradili preko 2.500 sati volonterskog rada

13.5.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Labin jučer je održalo godišnju Skupštinu. Prihvaćeno je Izvješće o radu za prošlu godinu i pripadajući Financijski izvještaj te Program rada za tekuću godinu. U humanitarni program tijekom prošle godine uloženo je 553 sati volonterskog rada ili preračunato 69 radnih dana. Prikupljeno je više od četiri tone robe i obuće od kojih je većina raspoređena.

 

U zdravstveno preventivni program uloženo je 814 sati volonterskog rada ili preračunato 102 radna dana. Ravnateljica Crvenog križa Labin, Nadija Mauro Škopac izdvojila je kako je prošle godine bio izuzetno veliki odaziv ljudi akcijama dobrovoljnog darivanja krvi te će Društvo ove godine imati tri osobe sa jubilarnim stotim davanjem krvi. U programu namijenjenom mladeži lani je utrošeno 1.633 sati volonterskog rada ili 204 radna dana.

 

Brojne su aktivnosti kroz koje učestvuju ili se educiraju mladi. U sklopu Crvenog križa djeluje i služba traženja gdje je trenutno otvoreno 25 zahtjeva za traženje. Društvo je prošle godine pozitivno poslovalo no osjetne su otežane uplate donacija okolnih općina. Najveći je dužnik Općina Kršan. Na Skupštini je prezentiran boravak labinskih volontera na Haitiju.

 

volonteri crveni križ gdck nadia mauro škopac volontirati