Vođena tura ''labinjonskim mini Plitvicama''

Vođena tura ''labinjonskim mini Plitvicama''

2.6.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Turistička zajednica grada Labina i Outdoor Circle vode vas u subotu 4. 6. 2022. na kratku pješačku vođenu turu po Stazi božanskih izvora, skrivenome biseru Labina, pravim ''labinjonskim mini Plitvicama''. Mnogi su o toj stazi čuli, no rijetki su je i prošli, a ovo je prilika da se ta naša prirodna ljepota napokon obiđe.


''Okupljamo se u 8.00 ujutro, da izbjegnemo ljetnu vrućinu dana, pred info punktom Turističke Zajednice u Starom Gradu Labinu, na adresi Titov trg 2/1, od kuda krećemo preko Trga San Marco do Pinete. Kroz Pinetu se spuštamo do početka Sentonine staze, blizu ureda TZ-a Grada Labina. Tko želi, može nam se i tu priključiti. Sentoninom stazom, niz Škrilice, spuštamo se do ispod Principi, gdje kod drvenog mostića skrećemo na Stazu Božanskih izvora. Taj prekrasni dio staze bogat je sedrenim barijerama, skrivenim jezercima i žuborom vode. Preći ćemo preko slapa, zaviriti u tajanstvenu utrobu zemlje, čuti priče koje su pričali kovari te saznati je li Negrijeva špilja dobila ime po Aldu, ili možda ipak nije. Nakon špilje nas očekuje mali, ali zahtjevan uspon do Podvinja, odakle se vraćamo pored maslinika do Škrilica, pa natrag do Starog grada.

Duljina staze je cca 3 km i obilazak traje cca 2 sata. Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima. 


Obujte cipele ili tenisice za hodanje, rebrastog đona, obucite komotnu odjeću za šetnju, zaštitite glavu kapom ili šeširom, u ruksak ubacite koju grickalicu i voćku, a bočicu vode za svakog prijavljenog sudionika osigurat će Turistička zajednica.


Radi što potpunijeg događaja staze, broj sudionika je ograničen na 25. Prethodna prijava je obavezna, na telefon 052/855 560 ili e-mail tzg.labin@pu.t-com.hr.

Krajnji rok za prijavu je petak 3. 6. 2022. do 12 sati.


Veselimo se zajedničkoj šetnji.


tz grada labin vođena tura pješačenje staza božanskih zvora