Vizualizacije su prošlost, Dom je sada realnost!

Vizualizacije su prošlost, Dom je sada realnost!

28.10.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ustanova čije se otvaranje očekuje s nestrpljenjem, svakog dana sve više sliči vizualizacijama koje su se duže vremena pojavljivale na brojnim portalima kao vizija budućnosti te s dozom skepse bile dočekivane u javnosti. Dom za starije danas je stvarnost, Labinjani ga očekuju već duži niz godina, a ova gradska uprava započela je i uskoro će i završiti ovaj najveći projekt u povijesti Grada Labina.


Radovi na domu svakodnevno napreduju, a gradilište sve više sliči konačnoj verziji toliko željenog objekta.


Do samog završetka građevinskih radova koji će biti zgotovljeni početkom iduće godine predstoji još nekoliko koraka, a nakon toga slijedi opremanje za što je Grad Labin u postupku nabave te sve ide svojim tijekom.  Nacrt prijedloga Odluke o osnivanju Doma za starije osobe Labin upućen je Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na ocjenu usklađenosti sa Zakonom o socijalnoj skrbi i Zakonom o ustanovama te će nakon pozitivne ocjene, ova odluka biti upućena na Gradsko vijeće. Očekuje se kako će to biti već na sljedećoj sjednici u studenom.


„Radovi idu svojom dinamikom, bilo je određenih pomicanja rokova tijekom cijele gradnje koji u konačnici nisu donijeli neke drastične razlike u rokovima od onih koje smo predstavili na samom početku. Fasada gornjih etaža je gotova i predivna je. Na donjem katu, odnosno prizemlju, fasada će biti napravljena nakon šta se završe zemljani radovi i nasipavanja oko objekta kako se ista ne bi oštetila. Unutar doma završavanju se knauferski radovi te se započelo s pripremama za keramičarske radove, a sve skupa dobiva onaj oblik kakav smo dosad mogli vidjeti samo kroz vizualizaciju projekta. Proces oko osnivanja ustanove koji nam sada slijedi dovest će nas do onoga što svih zanima i što je zapravo i najvažnije.“- istaknuo je gradonačelnik Glavičić te nastavio


„Gore spomenutu odluku o osnivanju Doma za starije osobe Labin uputili smo na ocjenu Ministarstvu, nakon njihovog pozitivnog odgovora i usvajanja Odluke na našem Gradskom vijeću možemo krenuti sa procesom stvaranja ustanove kroz odabir ravnatelja i potrebnih djelatnika. Vjerujem kako će to ići dosta brzo te će uprava nove ustanove tada odraditi sve potrebne pripremne radnje te donijeti akte kako bi mogli započeti s upisom korisnika. Tako da još jednom naglašavam kako se upisi još uvijek ne vrše te ne postoje nikakve liste čekanja. Upise će vršiti nova ustanova te će sve biti javnosti predstavljeno na vrijeme. Najvažnije od svega jest to da toliko željeni Dom sigurno otvaramo iduće godine tijekom ljetnih mjeseci kada će Labin imati ustanovu koja svojim uslugama i kvalitetom nadilazi dosad poznate okvire sličnih Domova u okružju te je na jednoj zavidnoj europskoj razini“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić.

dom za starije valter glavičić gradnja