Vizije Labina 2050. zašto ne?!

Vizije Labina 2050. zašto ne?!

20.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Suradnik LC Labin.com-a i autor rubrike "Znanost na rubu spoznaje", hrvatski inovator Karlo Šoštarić, ima svoju viziju Labina 2050. Naoko znanstvena fantastika iako to nije ni najmanje, kao poznati i nagrađivani inovator i pisac, Šoštarić predlaže novi ekološki sustav gradnje (montažno bez cementa i betona) za područje Labinštine.

 

Primjena spojnice

Prednost/novost projekta:


Zanatska - industrijska proizvodnja novih izvornih spojnica, jednostavna montaža i demontaža, standardne cijevi, različiti materijali za pokrov, ispod ili iznad konstrukcije, ugradnja panela solarne energije, otpornost na vremenske nepogode, samoprilagodljivost svim kutovima

 

Primjena:


Paviljoni, staklenici, plastenici, montažne garaže, skladišta, šatori, oprema za uređenje eksterijera i interijera, natkriveni sportski tereni i bazeni, dječja igrališta, dekorativna tijela, makete, umjetničke skulpture, montažna skloništa, vojni objekti i sl.

 

Karlo Šoštarić je kao inovator ovih samogibljivih spojnica dobio dva odličja. Jednostavna montaža samogradnje dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih rešetkastih konstrukcija široke namjene.


Svi su radovi visoko ocijenjeni na domaćim i inozemnim izložbama inovacija. Za posljednji rad je ocijenjen s dvije nagrade: najvišom nagradom na Brussels Eureka 2004 – Grand prix za design i brončanom medaljom, te posebnim odličjem Europske organizacije za promicanje poduzetništva.


Autor je više naslovnica za potrebe HZTK i drugih, sinopsisa, uvodnih tekstova, naslovnice i grafikona, posebno “Vodiča za inovatore – od ideje do profita”.

Više o ovom projektu možete saznati ovdje.

 

Vizualni prikaz

Po riječima Karla Šoštarića, Labin i Labinština u budućnosti srlja u ekološku propast, stoga sa svakom ekološkom proizvodnjom kao i svijest građana treba na vrijeme upoznati.

 

Osoba ili trgovačko društvo, koje prepozna važnost ovog projekta slobodno može investirati u isti, baviti se proizvodnjom kao i postati poslovni partner gospodina Karla Šoštarića.

 

Ovaj inovator već dugi niz vremena i kao ekolog prati razvoj istočne obale Istre, te upozorava na čitav niz manjkavih ekološki teško izdrživih gospodarskih poteza. Izlaz iz gospodarske, financijske i moralne krize koja je zatekla ovaj kraj vidi u ekološkoj proizvodnji. Stihijska uslužna djelatnost kao i teška industrija bez nadzora u ekološki prihvatljivim gabaritima, uzeti će svoj danak u ovom kraju ukoliko se ne promijeni način dolaska do profita na ekološki prihvatljivi način i postavljanje granica održivosti.

 

 

Karlo Šoštarić spojnice ekologija ekološka gradnja budućnost labin inovativnost inovacije poduzetništvo nagrada vizija