Višestruko osuđivani Alen Pilaković iz Labina preminuo u riječkom zatvoru

Višestruko osuđivani Alen Pilaković iz Labina preminuo u riječkom zatvoru

22.4.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinjan Alen Pilaković (32), čest gost crne kronike, preminuo je u četvrtak u riječkom zatvoru, pod zasad nerazjašnjenim okolnostima. Ured za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa nije se očitovao o njegovoj smrti, a neslužbeno se doznaje jedino da se Pilaković u četvrtak ujutro nije probudio.

Posljednji put Pilaković je na stranicama crne kronike gostovao početkom godine. Već drugog dana nove godine završio je u pritvoru policijske uprave istarske zbog četiri kaznena djela prijetnje, nakon čega mu je rješenjem suca istrage određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru.

Naime, Pilaković je u noći s 29. na 30. prosinca, tijekom koje je u Ulici Karla Kranjca u Labinu oštetio 11 automobila na kojima je isjekao gume, putem društvene mreže prijetio smrću 40-godišnjaku i 21-godišnjakinji iz Labina. Bio je osumnjičen i da je 22. prosinca i 2. siječnja u ugostiteljskim objektima u Ulici Prilaz Kikova i Ulici Zelenice Pilaković fizički napao i prijetio smrću 35-godišnjaku i 28-godišnjaku iz Labina, te da je 2. siječnja oko 5.30 sati, ispred zgrade u Ulici Senari u Labinu prijetio smrću 37-godišnjaku iz Labina.

Ranije je u više navrata bio osuđivan za kaznena djela imovinskog karaktera, prijetnje i drugo. (M. S.)

smrt crna kronika delikvent alen pilaković kazneno djelo