Vilma Corva iz Ripende prosvjedovala ispred labinske Gradske palače

Vilma Corva iz Ripende prosvjedovala ispred labinske Gradske palače

2.10.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ispred ulaza u zgradu Grada Labina danas je prosvjedovala 54-godišnja Vilma Corva iz Ripende, nezadovoljna što je unatoč njezinim nastojanjima gradonačelnik Valter Glavičića nije primio. O razlozima i povodima njezinog mirnog prosvjeda nezadovoljna Vilma Corva kaže:

- Tražim od gradonačelnika da me primi s obzirom da je 2020. godine izdana potvrda od Grada Labina koja je jako utjecala na sudsku presudu u sporu kojeg vodim. Već dvije i pol godine borim se da potvrdim da je ta izjava Grada Labina bila neistinita na prvostupanjskom i drugostupanjskom sudu kada je sve opet vraćeno na prvostupanjski sud koji je presudio u moju korist ali se druga stranka žalila.

To traje dvije i pol godine moga života a da ne govorim o financijskim sredstvima i šteti koja mi je nanesena. Već mjesec dana zovem svako toliko gradonačelnika, javlja se njegova tajnica koja je ljubazna ali on je odbio razgovarati sa mnom.

U međuvremenu sam dala zahtjev da se upiše nerazvrstana cesta na putu na kojem je ta cesta oduvijek postojala ali mi je zahtjev odbijen s obrazloženjem da bi se to odnosilo samo na jednog korisnika, mene.

Drugi korisnik bi bio druga strana koja to sigurno neće tražiti. To sam tražila samo zato što je na tom putu javna rasvjeta do koje se jedino tim putem može doći. Prije otprilike mjesec dana je ta javna rasvjeta prestala raditi, zvala sam Grad i oni su u vrlo kratkom roku došli.

Međutim da bi mogli proći do te javne rasvjete morali su porezati jedan dio suhe vegetacije jer im je grebao kamion. Nakon nekoliko dana je došao susjed na svoju nekretninu, vidio je što se dogodilo i o tome postoji sudski zapisnik očevida.

Nisam ga uspjela dobiti, ali sam dobila potvrdu da je on tražio izvid o tome. Znači, ja ne tražim da bude ucrtana cesta do moje kuće ali tražim, i opet sam danas poslala zahtjev da se po zakonu o energiji, ucrta nerazvrstani put do rasvjetnog tijela koji je u vlasništvu Grada Labina, rekla nam je gospođa Corva.

Očitovanje smo zatražili i od Grada Labina gdje su nas izvijestili da ju je nakon prosvjeda ipak primio gradonačelnik Glavičić.


- S obzirom da se radi o sudskom sporu između susjeda te Grad Labin nije nikakva stranka u postupku, a gospođa Corva primljena je više puta na razgovor u gradsku upravu kod nadležnih djelatnika kao i kod zamjenice gradonačelnika Federike Mohorović Čekada, Grad Labin ne može komentirati sudske sporove. No, bez obzira na činjenice, jutros sam razgovarao s gospođom Vilmom Corva koja mi je osobno prenijela primjedbu na jedan dokument izdan od strane Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom.


Na navedeni dokument koji je potpisao tadašnji pročelnik Žužić, odnosno primjedbe na isti, ćemo se pismeno očitovati gospođi Corva, istaknuo je gradonačelnik Glavičić. Vilma Corva nam je rekla da je na kraju ipak zadovoljna otišla jer ju je gradonačelnik primio i saslušao te da sudski postupak ide dalje.


Branko Biočić


vilma Corva prosvjed nekretnina parcele nezadovoljstvo ripenda