Viliam Vojić najuspješniji učenik Osnovne škole Ive Lola Ribara na ovogodišnjim natjecanjima

Viliam Vojić najuspješniji učenik Osnovne škole Ive Lola Ribara na ovogodišnjim natjecanjima

21.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Viliam Vojić, sa jednim prvim i dva druga osvojena mjesta na ovogodišnjim županijskim natjecanjima, učenik je sa najvećim postignutim uspjehom na natjecanjima u ovoj školskoj godini. Pohađa 7b razred razrednice Karmen Brenčić, veseo je, zabavan i duhovit dječak koji nas je prije svega dojmio svojom skromnošću.

Na pitanje kako se prvi put odlučio prijaviti na natjecanje, Viliam kroz smijeh odgovara: «Zato što mi se prijavio i prijatelj». No nakon prvog školskog natjecanja iz geografije, teško se moglo naslutiti da je Vilijamova odluka bila samo usputna. Naime, osvojio je 1. mjesto na školskom natjecanju, nakon čega je uslijedilo i 1. mjesto na županijskom natjecanju te plasman na državno natjecanje iz geografije na kojem je Viliam osvojio 11. mjesto. Slijedeće je godine također sudjelovao na županijskom natjecanju iz geografije na kojem je postigao 5. mjesto, a ove je godine nadmašio sve sudjelovanjem na školskom natjecanju iz čak 4 predmeta i plasirajući se na 3 županijska natjecanja. Na županijskim natjecanjima iz kemije i biologije postigao je visoko 2. mjesto, a na županijskom natjecanju iz geografije, najbolje, 1. mjesto.

Viliam trenira i košarku u KK Rudar, svira malu sopelu i mih u KUD Ivan F. Zlatela Kršan te pohađa 5. razred OGŠ Matka B. Rašana svirajući klavir, a kao novi izborni predmet odabrao je i harmoniku. Tako mu kroz naporni radni tjedan jedino utorak preostaje kao dan bez obaveza, kojeg je, kako nam priznaje, iskoristio za pripreme za natjecanja.

Uza sve obaveze koje ima, Viliam svejedno uspijeva naći slobodnog vremena i tvrdi kako se vrijeme za sebe i svoje prijatelje uvijek nađe. A kada se ne druži s prijateljima, onda čita enciklopedije i ostala edukativna štiva te prati televizijske kvizove. «Ne mogu reći da nije naporno, ali me sve moje obaveze istovremeno i ispunjavaju. Kako bih si olakšao, uvijek slušam i pratim na satu gdje zapamtim većinu gradiva, a kod kuće onda samo ponavljam ili učim formule ili definicije. Zanimljivo mi je slušati profesore, uvijek doznam nešto novo i stječem nova znanja.»

Iako su njegovi uspjesi ponos svih koji ga znaju, a posebno profesora, trenera i njegovih prijatelja, Viliam ističe kako ipak najveću podršku i poticaj dobiva od svoje obitelji, osobito majke: «Mama me uvijek podržava u svemu i ohrabruje me, a osim toga izvrsno kuha i pravi odlične kolače, stoga je doći kući za mene uvijek najljepši osjećaj.»

Na kraju  ovog iznimno zanimljivog i ugodnog razgovora, Viliam nam je s osmijehom otkrio i svoj životni moto kojeg unatoč svim obavezama, uvijek ima na umu: «Samo jednom se živi. Stoga treba uživati u svakom trenutku, jer svaki trenutak je dragocjen.»

 

OŠ `Ivo Lola Ribar` Labin

 

viliam vojic ucenici natjecanja škola oš ivo lola ribar