Vikend u znaku ekoloških akcija

Vikend u znaku ekoloških akcija

11.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Protekli vikend protekao je u znaku ekoloških akcija usmjerenih čišćenju plaža, priobalja i podmorja Rabačkog akvatorija.

Turistička zajednica Grada Labina u okviru svog programa rada provodi u suradnji s raznim sportskim društvima razne akcije i aktivnosti kojima je cilj očuvanje i stvaranje prepoznatljivog i privlačnog turističkog okruženja i čistog okoliša. Društvo podvodnih aktivnosti DPA Rabac, kojima su se pridružili članovi Crvenog križa Labin te ostali klubovi iz istarskog ronilačkog saveza proveli su akciju čišćenja podmorja na potezu od stare do kraja nove rive u Rapcu. Čišćenje otpada s plaže u uvali Prtloga provelo je Lovačko društvo Kamenjarka Labin, dok je udruga Volim Prtlog organizirala čišćenje plaže Šeničina.

Veseli nas da sve više posjetitelja, ali i lokalno stanovništvo tijekom cijele godine uživa u outdoor aktivnostima, stoga je planinarsko društvo Skitaci očistilo pješačku stazu koja iz starog grada Labina vodi prema Rapcu. 


Zahvaljujemo svima na odlično obavljenom poslu i na izvrsnoj suradnji u realizaciji zajedničkih ciljeva u razvoju naše lokalne destinacije.

TZ Labin Rabac

ekološke akcije ekologija čišćenje dapa rabac pd skitaci