Vijećnici IDS-a i SDP-a Svete Nedelje: “Načelnik zlorabi ovlasti!“ (Audio)

Vijećnici IDS-a i SDP-a Svete Nedelje: “Načelnik zlorabi ovlasti!“  (Audio)

10.10.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Sveta Nedjelja izazvala je negodovanje oporbenih vijećnika IDS-a i SDP-a. Na konferencije za novinare koja je sazvana iz tog razloga Mladen Vlačić(SDP) posebno se osvrnuo na prodaju građevinskog zemljišta na Dubrovi namijenjenog za sportsko-rekreacijske sadržaje u sklopu golf igrališta. Vidjevši dnevni red zahtijevali su izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća no od predsjednika vijeća Enca Mohorovića dobili su odbijenicu sa objašnjenjem da ne postoje uvjeti za sazivanje izvanredne sjednice, odnosno kvota od 1/3 vijećnika. Vlačić je u nastavku izdvojio da nakon zahtijeva za izvanrednom sjednicom izmijenjen je dnevni red. (Prilog Mladen Vlačić). Vijećnici IDS-a Feruccio Bernaz, Nenad Radičanin i Valter Golja te SDP-ov vijećnik Mladen Vlačić ističu da je općinski načelnik, Srećko Mohorović zlouporabio ovlasti kao načelnik Općine Sveta Nedjelja.

Išao je u provedbu javnog natječaja građevinskog zemljišta bez Odluke Općinskog vijeća. Potom je sproveo natječaj o prodaji zemljišta koje je puno vrjednije od 30,00kn/m2, uz činjenicu da je zemljište u sportsko-rekreacijskoj zoni.

Podsjećaju i na Odluku kojom načelnik može samostalno donositi odluke do iznosa od 70 tisuća kuna. O navedenom slučaju Feruccio Bernaz, član natječajne komisije kazao je (Prilog Feruccio Bernaz). Nenad Radičanin također je iznio svoje gledište (Prilog Nenad Radičanin). Valter Golja ističe kako je nužna veća kontrola u gradskoj upravi.

 

politika ids srećko mohorović feruccio bernarz nenad radičanin dsp nedešćina sveta nedjelja