VELIKI POŽAR NA LABINŠTINI POD KONTROLOM Kozlevac: U gašenju su sudjelovala četiri kanadera i 30 vatrogasaca

VELIKI POŽAR NA LABINŠTINI POD KONTROLOM Kozlevac: U gašenju su sudjelovala četiri kanadera i 30 vatrogasaca

22.8.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Veliki požar koji je danas izbio na području Santa Marine, iznad sela Ravni na Labinštini, pod kontrolom je, a više detalja saznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca.

- Požar su gasila četiri kanadera, od kojih su dva otišla, a dva su još u pulskoj zračnoj luci, ako bude bilo potrebno intervenirati. Riječ je o jednom od najnepristupačnijih terena u Istri - vozilima nismo mogli pristupiti, jer nema puteva, već smo morali provlačiti cijevi i pješice ići do mjesta požara. Na terenu je 30 vatrogasaca s 12 vozila, iz javnih vatrogasnih postrojbi Labin, Pula i Buzet te dobrovoljnih vatrogasnih društava Labinštine, kao i dva djelatnika Hrvatskih šuma. Požar je pod kontrolom, dogašuju se žarišta, ali i dalje puše vjetar koji otežava situaciju na terenu. Izgorjelo je oko 50 hektara gustog raslinja, makije i šikare, a u požaru nitko nije stradao te nije bilo prijetnje za objekte i kuće. Na požarištu ostaju dežurati vatrogasci, rekao je Kozlevac.

Današnji požar buknuo je u blizini mjesta gdje je gorjelo u subotu, 20. kolovoza, kad je uslijed grmljavinskog nevremena munja izazvala požar.

Snimio David Faraguna / Istramet

požar sveta marina kanaderi jvp labin vatrogasci