Večeras u Opatiji svečana dodjela diskografske nagrade HR TOP 20 Franki Batelić za nadu godine

Večeras u Opatiji svečana dodjela diskografske nagrade HR TOP 20 Franki Batelić za nadu godine

4.2.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Na večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada Hr Top 20 u kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner bit će proglašeni najbolji domaći glazbenici prošle godine u nekoliko kategorija, a među laureatima je i dvoje Istrana - Tony Cetinski, kojem će biti uručena nagrada za pop rock pjevača godine te mlada Franka Batelić iz Rapca koja je proglašena pop rock nadom godine.


Hr Top 20 je nacionalna top lista u čijem formiranju sudjeluje šezdesetak radijskih postaja iz cijele Hrvatske, a upravo prema glasovima slušatelja tih stanica odabrana su imena kojima će večeras biti dodijeljene nagrade. Osim toga, kriteriji za dodjelu su bili i uspjesi na drugim poljima estradnog djelovanja, albumi, uspješne turneje i koncerti.
Tony Cetinski nagradu je zaslužio nakon što je sa starom ekipom suradnika i pokojim novim autorom na tržište plasirao album koji je već u početku postigao zlatnu nakladu. Hit »Umirem 100 x dnevno« zauzeo je čelno mjesto Hr Topa 20, s kojeg se nije spuštao ni nakon što je Cetinski plasirao novi hit, baladu »Ako to se zove ljubav« po kojem je i nazvao album.


U kategoriji pop rock glazbe svoje mjesto našla je i Franka Batelić i to kao nada godine. Otkako je pobijedila u Showtimeu, Franka je postala miljenica publike. Njen drugi singl »Ruža u kamenu« bio je vrlo slušan, a na Hrvatskom radijskom festivalu pripala joj je i jedna od nagrada.
- Jako mi je bitno opravdati povjerenje koje su mi ukazali slušatelji više od 60 radijskih postaja umreženih u emisiji Hr Top 20, pa će, nadam se, ova godina biti u znaku nastupa, spotova i dobre zabave uz moje pjesme. Ovom prilikom bih se još jednom željela zahvaliti svima koji me podržavaju i glasuju za mene na top-listama diljem Hrvatske. Oni su mi najbitniji, prokomentirala je nedavno Franka za naš list.


Razloga za slavlje u pop rock kategoriji imaju Nina Badrić i Prljavo kazalište. Naime, čak tri pjesme Nine Badrić našle su se na listi najslušanijih prošle godine.«Da se opet tebi vratim«, ljetni hit singl »Osjećaj« te duet s kraljicom romske glazbe Ljiljanom Petrović Buttler u pjesmi »Kralj mog života« bili su dovoljni da Nina ponese titulu pjevačice godine u toj kategoriji. Protekla je godina bila značajna za Prljavce - priredili su veliki povratnički koncert, krenuli na turneju te izdali dvostruki studijski album »Tajno ime« koji je pobrao mnoštvo pozitivnih kritika te su tako dobili titulu grupe godine.
Što se tiče zabavne glazbe, razloga za slavlje imaju Severina, Halid Bešlić, Baruni i Armin. Titulu pjevačice godine Severina je prije svega zaslužila uspjehom polunarodnjačke pjesme »Gas, gas« koji je postao jedan od hitova 2008., dok je Halid Bešlić titulu pjevača godine dobio nakon što je svoje fanove lani počastio s čak dva albuma te održao mnogo velikih koncerata. Treću godinu za redom grupom godine proglašeni su Baruni, jer su čak tri njihove pjesme bile među dvadeset najslušanijih prošle godine. Nadu godine, Armina, publika je pak imala priliku upoznati na prošlogodišnjem Hrvatskom radijskom festivalu - osvajanje nagrade na čak tri radijska festivala u tri različite države, snimanje novog albuma, ali i uspjeh pjesama u 2008. bili su dovoljni da Armin postane nada godine zabavne glazbe Hr Topa 20.


Za kraj spomenimo još da su pjesme »Još i danas zamiriši trešnja« i »Nesanica« Toše Proeskog ponijele su titulu hita godine u obje kategorije.
Voditeljice dodjele bit će Mia Kovačić i Nikolina Pišek, a na sceni će im se pridružiti i urednik i voditelj Hr Top 20, Dalibor Petko. Snimku ovog događaja gledatelji će moći pogledati na Novoj TV u petak u 21.50 sati.

R. LICUL

 


Pjevačica godine-pop rock Nina Badrić
Pjevačica godine-zabavna Severina
Pjevač godine-pop rock Tony Cetinski
Pjevač godine-zabavna Halid Bešlić
Grupa godine-zabavna Baruni
Grupa godine-pop rock Prljavo kazalište
Nada godine-pop rock Franka Batelić
Nada godine-zabavna Armin
Hit godine-zabavne »Nesanica« Toše Proeskog
Hit godine-pop rock »Još i danas zamiriši trešnja« Toše Proeskog

 

"Pjesma za kraj" sa kojom će se Labinjanska Franka Batelić predstaviti na ovogodišnjoj DORI 2009 u Opatiji 28. veljače, dostupna je za preuzimanje i slušanje.

 

PJESMA ZA KRAJ (Dora 2009)
Glazba: Boris Đurđević i Miro Buljan
Tekst: Nenad Ninčević
Aranžman: Boris Đurđević

Uživajte u pjesmi i podržite Franku na Dori! Ona obećava sjajan nastup!

 

Franka Batelić Pjesma za Kraj (Dora 2009) (6,89MB mp3)

 

Jose J. Santana, koordinator španjolske podružnice udrženja ljubitelja Eurosonga i prošlogodišnji domaćini OGAE Song Contesta, na kojemu je Franka pobijedila s pjesmom "Ruža u kamenu" poslao je mail podrške Franki i njezinom timu. "Sada kada znamo da će se Franka natjecati na Dori ''''09, jako smo sretni. U moje i u ime svih članova, šaljemo Franki pozdrave i potporu na natjecanju" - napisao je Santana i dodao: "U Moskvi bismo željeli vidjeti Franku kao predstavnicu Hrvatske".


Franka ovih dana ulazi u studio snimiti englesku verziju pjesme "Pjesma za kraj", a za hrvatsku verziju, s kojom će nastupiti u Opatiji, uskoro će snimiti i video spot u režiji Darka Drinovca.

 

dodjela nagrada HR TOP 20 diskografska nagrada dora Pjesma za kraj dowload mp3 Opatija Franka Batelić eurosong OGAE