Večeras Solo koncert Dine Rizvić u Vatroslavu Lisinskom

Večeras Solo koncert Dine Rizvić u Vatroslavu Lisinskom

29.12.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dina Rizvić, mlada kantautorica iz Labina, imat će veliku čast da održi solistički koncert na Dan dvorane Vatroslav Lisinski, 29. prosinca s početkom u 21 sat.

Na predstavljanju njenog albuma prvijenca "Bez poraza", u izdanju Croatia Records, sudjelovat će i Dinini kolege glazbenici Zvjezdan Ružić, Branimir Gazdik, Ivan Pešut, Zvjezdan Marjanović, te četvero gudača, a na pozornici će joj se pridružiti i Vid Jamnik na vibrafonu i Nika Turković s kojima je snimila duete i na albumu.

Koncert i cjeloukupni program Dana dvorane Vatroslava Lisinskog najavit će Dražen Siriščević (ravnatelj Dvorane), Naima Balić (Hrvatska glazbena mladež), Miljenko Puljić (ravnatelj Zagrebačke filharmonije) i Dina Rizvić na press konferenciji u utorak, 27. prosinca u 12:30 sati u predvorju Dvorane.

Dina Rizvić je osamnaestogodišnja studentica i stipendistica prestižne glazbene akademije Berklee College of Music u Bostonu, a uz prvi album na kojem potpisuje gotovo sve skladbe u pop-rock, funk i jazz stilu, njenu neospornu nadarenost dokazuje i nominacija za nagradu Status u kategoriji Mlade nade jazza.

U sklopu obilježavanja svečanosti održat će se i Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije (dirigent Petar Guth) što je odlična prilika da se predstavi i album uživo istog ansambla koji je nastao još 2006. godine pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja. Album "Filharmonijski bal" u izdanju Croatia Records sadrži valcere, polke i uvertire Johanna Straussa mlađeg.

 

Izvor:

http://www.urbancult.hr/

 

dina rizvic jazz pjesme glazba koncert